POP goes my heart...

Såg en lättsam och riktigt charmig kärlekskomedi helgen, Music and Lyrics, där Huge Grant spelar en föredetta popstjärna som får chans att göra comeback. Filmen inleds med en helt underbart cheasy musikvideo från karaktärens genombrott på åttiotalet...
Ingen idé att lägga ansiktsmask till den... masken sprack kan jag säga! :D
 image896image898image904
Filmen är också en söt berättelse om en ung kvinna (Drew Barrymore) som genom en slump träffar popstjärnan och blir kär. Bilder från en känsloladdad scen nedan. Ängslan och osäkerhet blandat med längtan, förhoppning och stor, stor kärlek.
image910image906image911image914

Tänk om livet kunde vara som en rom com - eller sluta som en - bara nån enda gång...

Magdas minirapport från bokmässan.

Även för en bokälskare blev det lite väl mycket av det goda på bokmässan som pågår i Göteborg. 

image895Där var enormt många besökare, köer överallt. Och när man väl knökat sig igenom hallarna  och lyckats hitta rätt monter (det var banne mig inte lätt) var "föredraget" man ville lyssna på redan slut... 

Ingen hit enligt mig alltså. "Föredragen" var dessutom helt enkelt bara reklam för de många nyutgivna böckerna.

Ranelid och alla de andra "stora" i all ära, men dagens höjdpunkt enligt mig var Carl-Einar Häckner :) som gjorde en makalös liten föreställning i en liten monter. Vilken underhållare och vilka trollkonster... helt magiskt! 

NYHET: Rengöringsprodukter.

image893image894Precis som bilen behöver tvättas och skorna putsas då & då, behöver dina silversmycken skötas om för att hålla sig fina.

Det går som sagt bra att göra som husmor och använda tandkräm och ljummet vatten, men ett mer varaktigt resultat som även skyddar mot oxidering finns nu att beställa i webbshoppen.
Till vänster ser du putsduken. Den är i toppkvalitét (från SILBO) och jättestor: 55x35 cm. Räcker läänge och kan även klippas i bitar ifall du vill dela den med någon eller dela med dig. Putsduken är specialimpregnerad och polerar skonsamt dina silversmycken, även vitguld och platina. Förgyllda smycken återfår också sin glans. Skyddar mot oxidering. Bruksanvisning medföljer.

Flaskan med polerskum till höger är en nyhet från SILBO. Det rengör och polerar alla typer av smycken: silver, guld, pärlor och stenar. Rengör alla delar även små utrymmen som är svåra att komma åt med putsduk. Innehåller även oxidationsskydd. Bruksanvisning medföljer.

Läs gärna mer om förvaring och skötsel av din smycken på hemsidan, längst ned på sidan "Om silver". Rengöringsprodukterna har fått en egen kategori på startsidan "Smycken".

Till alla Martinor...

image892Råkade såga ut ett Martina-halsband i skrivstil, när kunden ville ha det i den stela stilen, så jag fick förstås göra om det..! Så nu finns det ett Martina-halsband i silver att få till halva priset (337,50 kr)... vi kan säga 335 :)

Om inte du själv heter just Martina, är det ett fint passa-på-erbjudande till en julklapp till en god vän, eller dotter kanske!

Trevlig helg, imorgon rapporterar jag lite från Bokmässan som pågår här i Göteborg just nu.

Få värsta skärmsläckarn!

Har du sett den animerade M925-loggan som nu finns i blogg-huvudet, snett upp till höger från där du läser nu... Nu kan du få denna fina animation som skärmsläckare till din dator! (Upplösningen blir bättre än den på blogghuvudet)

Klicka på länken, öppna och starta filen så installeras den automatiskt som skärmsläckare på din dator!

(Fungerar endast på PC och kräver att du har Win-zip installerat på din dator). 
Skärmsläckaren är gjord av Lunik Film.

Hört på tunnelbanan.

image890Fick ett mejl från Jennifer häromdagen (som för ett tag sedan var på bröllop i Stockholm och hade på sig sitt namnhalsband. Under kvällen kom det fram en tjej och frågade om det var från M925!)

Hursomhelst i senaste mejlet från Jennifer (som själv gifter sig imorgon!)  stod det så här:

"Idag på tunnelbanan på väg till jobbet sitter jag mitt emot en tjej med ett par örhängen som jag tyckte mig känna igen (runda ringar på örsnibben). När våra ögon möts säger jag -"ursäkta men är det möjligen örhängen från m925 du har på dig?". "Ja, säger tjejen jag tror det, jag har köpt dom på Designtorget (hon hade härmat sin väninna som köpt likadana) och jag ääääälskar dom". Vad kul sa jag, jag känner Magdalena som gör dom och hon har också gjort den här kulhalsbandet och ringen sa jag och pekade runt min hals och på mitt finger.  Innan tjejen klev av sa hon att jag måååste hälsa till dig från henne =)

Rock my world :)

 image885image888image886image889
I går tyckte jag att det var dags att ge mig själv en liten present... Det blev en CD med skräckstämning, bisarra texter och brutala ljudmattor. Headbangande, långhåriga män i åtsmitande ormskinnsbyxor: Old Skoöl of Rock. 

Gamla hårdrockklassiker, med andra ord. He,he. Men jag fixar max en halvtimme, sen måste jag ha nåt mer kultiverat ;) Men jag gillar framåtdriften i denna enkla och raka garagerock med tvåstämmiga gitarrer och smattrande bas-kaggar... Rå energi. Powermetal. 

Magdas top-tre på "Old skoöl of rock" delas in i "Harder", "Softer", "Åh fy tusan, orkar inte ens en minut" samt "Saknar" (låtar som jag alltså tycker borde vara med på skivan).

Harder:
1: Twisted Sister: We´re not gonna take it, 1984.
2: ZZ Top: Gimme all your lovin, 1983.
3: Kiss: Crazy crazy nights, 1987.
Värdiga fyror: Alice Cooper, Poison, 1989. Billy Idol: White wedding, 1982. 

Softer (de gamla goda tryckarna):
1: Extreme: More than words, 1990. (Mmm...)
2: Mr Big: To be with you, 1991.
3: Scorpions: Wind of change, 1990.
Värdig fyra: Whitesnake: Here I go again, 1987. (Öh, rätt kategori??)

Åh fy tusan, orkar inte ens en minut:
Yngwie Malmsten, Dio, Motörhead.

Saknar:
Kiss: Heaven´s on fire
Bon Jovi: Living on a prayer
Guns n´roses: Paradise City
Def Leppard: Pour some sugar on me
Van Halen: Jump

Hälsningar från eder teaterapa som spelar Juliette Lewis här hemma :)

Mitt allra första smycke.

image858Här kommer den utlovade bilden på ringen som beskrivs i krönikan (se inlägget nedan).

Ringen t.v. var alltså det allra första "riktiga" smycket jag gjorde, för sju år sedan. En randig ring av brons, silver och mässing. Ungefär två terminer på silversmideskurs tog det mig att göra den :) 


Läs Magdas krönika på Pausa.se!

image856Du som följt med här på bloggen kommer säkert ihåg att jag i början av sommaren blev tillfrågad av Pausa att skriva krönika.

Läs krönikan "Första gången", om det allra första smycket jag gjorde, här!  
(uppdaterat: länken fungerar tyvärr inte längre :(

Magda plus Munthe plus Simonsen.

image850På jubileumsbilden nedan fick du en skymt av min favoritjacka/kappa. Här ser du baksidan. Köpenhamnska Munthe plus Simonsen hör till mina absoluta favoritdesigners. Vackert, kvinnligt och samtidigt stilrent mode. Användbart dessutom...

Det är (nästan) det bästa med hösten, att få krypa in i denna underbara kappa som är både skön och får mig att känna mig grymt välklädd. År efter år.


Tax e cool.

image852 image853
image854 image855
Denna lilla vildbasse invaderar inte bara min soffa utan mitt liv just nu.
Ska re va ska re va tax! Kolla förresten in colgate-smilet på bild nr två!! :)

Käthe handplockar favoriter till sin nya nätbutik.

Kan avslöja att Käthe som skriver den välbesökta bloggen Käthes Modeblogg, kommer inom kort starta en webbshop med namnet Modemecka.se Hon har valt ut några av M925´s smycken till sitt sortiment.

Gissa vem som fastnade...

...på bild på efterfesten på NK:s höstvisning i förra veckan...!

M925 Design 1 år!

 image841 image842

Så här såg det ut när M925 firade 1-års jubileum i måndagskväll på bryggkanten i Röda Sten!


Bubbel, glödande himmel och glada skratt!

Så mycket roligt som har hänt under året som gått, inte kunde jag väl ana t.ex att www.m925.se skulle ha 8000 besökare i maj (åtta månader efter start) och ett blogg-läsarrekord på 675 på en och samma dag! TACK alla fina kunder och läsare!
Och väl mött i en spännande framtid! /Magdalena


Absolut sista delen i byggis-följetongen.

Kommer du ihåg följetongen om byggisarna? Den tog en lite oväntad och lite komisk vändning! De hörde nämligen aldrig av sig!! Kanske fick de ett plötsligt och akut uppdrag i Novosibirsk eller kanske åkte hela gänget på en smittsam sjuka och fick åka in på en sjukhusavdelning med dålig mobilnätstäckning... Eller så kanske de låg där och kopplade upp sig på nätet och såg min undersökning här på bloggen och tog illa vid sig..?

Hursomhelst tänkte jag göra en ny undersökning, skulle gärna vilja veta vad du tycker här:

Det var fel/dumt/icke respektfullt av mig att göra den där undersökningen:

A: Nej då, lite självdistans får man väl ha. Strunt i det!
B: Ja, det var lite taskigt faktiskt. Jag fattar att de inte hörde av sig.

Lördagens bröllopsklädsel.

Idag ska jag på bröllop. Klädsel blir en kjol från en eco-remaking-butik på Blågårdsgade i Köpenhamn (ursprungligen en gardin)  

Smycken:
Broadway-armband, poesihalsband, rosett-örhängen och Champagnering. Från M925, förstås...RSS 2.0