Ha en skön helg!


Fint i verkstan!Innan var verkstadsrummet ett ganska sunkigt rum, som jag inte hunnit med att göra i ordning. Men nu är det kanske det fräschaste!

Nytt golv - nymålade väggar - ny takbelysning (Nyhet från Ikea, rätt mkt jobb att få ihop den: 182 delar!) Samt nya draperier som döljer kartonger etc!

Det kom en dikt!

Hej Magdalena!
 
Från mitt jobb tog en kort rast.
Sprang till din butik i all hast.
Du visade ett halsband med rosett.
Jag kände direkt, den känns helt rätt.
Fin och trevlig service, tack så mycke!
Min dotter blir glad för detta smycke.


Mvh Anders på K.... T....
Hjärthalsbandet med tre namn.

Så här ser hjärthalsbandet ut om man vill ha tre namn centrerade mitt på brickan.
Fint också att skriva längs med kanten. Det ser du här.

Och som du säkert redan vet, är det vettiga priser här på M925!


Fina frissor.


Ny färg från Chanel.

Under mellanlandningen i München inhandlade jag denna nya färg från Chanel. Olivgrön-metallic.

Ohh I like it, da da da!Italienskt familjeliv i Anacapri.

Anledningen till att jag åkte till Capri, var att jag skulle hälsa på min vän Natalie som tillsammans med sin bror ärvt två hus på ön. Det ena är nybyggt och fräscht, det andra är... gammalt. Antikt!
 
Jag försöker övertala N att starta en blogg, typ "Hjälp jag har ärvt två hus på Capri" - för det verkar ha varit/är en spännande och omtumlande upplevelse - och intressant att följa med i.
Här håller vi på att blanda cement för att renovera bänkarna i loggian.

Det gamla huset har förutom källaren två stora våningsplan och stor trädgård både framför och bakom huset:  citronträd, rosmarinbuskar, plommon, päron, fikon, vinrankor och jag vet inte allt. Underbart, eller hur?! - Men allt ska skötas och allt är tämligen övervuxet...

Det var i allafall underbart att få vara där i en vecka och följa med i en italiensk vardag - med barnkalas och kusinträffar. Och nu vet jag vad det är hon berättar om, när vi sitter och fikar medan regnet strilar ned, här hemma i Göteborg.

Det andra huset, som hyrs ut, ser du på  http://www.jovis.nu/

Capri by night: Marina Grande sett från Villa San Michele.

Någon har sagt att Capri är allra vackrast om natten.
Cikadorna sjunger, pinjeträden doftar och ljusen speglas över Neapelbukten. 

Så här ser Capri ut sett från Villa San Michele när det mörknat. På samma plats förlovade sig Prinsessan Madeleine bara några dagar innan denna bild togs.  

Capri: Grotta Azzurra & Villa San Michele.

De två främsta turistmagneterna på Capri är Blå Grottan som upptäcktes på 1820-talet och villan som den svenske läkaren Axel Munthe byggde på ön: San Michele.


Bakom grottans minimala öppning visar sig en väldig grotta. När man vänder sig om mot öppningen: Magiskt blått!

Den intensiva färgtonen skapas av dagsljus som kommer in genom en undervattenöppning.

Skulle jag göra om besöket i Blå Grottan, skulle jag dock vänta tills alla turistbåtar gett sig av (kl 17) och istället simmat in i grottan. Det hade nog gett en lite annorlunda upplevelse.
 
 
 
 


Axel Munthe & hans Villa San Michele. En livshistoria som berör. I allafall  mig:

Munthe föddes i Oskarshamn 1849. Besökte Capri som 18-åring för första gången och blev helt betagen av öns skönhet, människor och klimat. Skyndade sig igenom läkarutbildningen med drömmen om att bygga en eget hus på Capri som motivationskälla. Blott 23 år gammal slutförde han sin examen i Paris. (Tidernas yngste vid det laget).

Munthe blev snabbt mycket populär bland hög och låg och klienterna rekommenderade honom vida omkring. När andra skydde de fattigaste och koleraddrabbade områdena, trotsade han sin dödsrädsla och for dit för att göra en insats.

Han öppnade egen praktik och tog emot både de allra fattigaste (som han inte tog betalt av) och klienter ur de högre samhällsskikten (som t ex Drottning Victoria) Dessa var så nöjda att de gav generösa donationer.

Med hjälp av dessa donationer, började han bygga Villa San Michele, i Anacapri, på sina drömmars ö. "I want my house open to sun and wind and the voice of the sea, like a Greek temple, and light, light, light everywhere! "
 
Men vad var det som gjorde Axel Munthe så populär? I hans absolut läsvärda biografi Historien om San Michele lyder hans eget svar:
 
 
   
 
 

 "I was not a good doctor, my studies had been too rapid, my hospital training too short. But there is not the slightest doubt that I was a successful doctor.
What is the secret of success?
  - To inspire confidence.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen!


Nu är jag tillbaka efter en härlig vecka på Capri!
Denna syn mötte mig när jag anlände med båten från Neapel:

Ön Capri ligger en timmes båtfärd från Neapel i södra Italien. Dramatisk natur med stora höjdskillnader. Medelhavet. Varmt. Palmer, pinjeträd, dignande citronträd. Kapris som hänger ned längs bergsväggarna. Dyrt. Vackert. Pittoreskt. Lyxigt.
RSS 2.0