Gott nytt 2.0.0.8!

image1157Ha ett kanonbra nyår!
Vi ses i 2008!


PS: Se nu upp med vad du önskar dig - du kan få det!!!En riktigt...

image1151


... riktigt   G  O  D   J  U  L  !


önskas du, kära läsare & kund
av Magdalena och M925


Invigning.

image1149image1150Ikväll ska jag inviga en klänning som jag föll för på Drömmas kundkväll. Det var en trevlig kväll med mycket fina kläder, skumpa och choklad.

Angående klänningen var det nog först och främst knapparna som fick mig på fall :) Lite typiskt mig bara, att bara falla för festkläder, som man inte har så jättestor användning av, egentligen...

Den gröna lilla läderväskan med långa axelremmar ville mamsen gärna ge mig i julklapp. Den är dock så pass liten att jag behöver köpa en liten "partyplonka" också... Min fina börs är för stor :0
Magdas julkort!

image1147Milde Tider, jag är f ä r d i g med julens beställningar (sånär som på dina kristaller Amelie, dem får jag ta imorgon...) Känner mig nästan chockad. I mitten på november sa det bara P A M !!! Och sedan dess har jag jobbat som en galning!

Ni skulle sett mig idag: kl 16 tog jag mig samman för att äntligen få iväg de där julkorten. Så märkte jag att de inte räckte. Ut på stan (släpandes på Sally - inte ens hon kunde hålla min takt!) -  inga julkort någonstans. Det sluta´med att jag fick köpa dem du ser ovan - med sånadär påklistrade ögon som snurrar :o

Zorros namnsmycke.

image1131Victoria som brukar skriva kommentarer här på bloggen, beställde en dogtag till sin vovve Zorro, en svart Flatcoated Retriever.

Hon hälsar att namnbrickan i silver blev mycket stilig till den svarta pälsen :)Ny plusstämpel.
Nu har specialstämpeln kommit!
Även materialdepåerna är påfyllda, så nu kommer leveranserna att gå lite snabbare igen! 
 
 
 

Ursääääkta...

Nu är det lätt överhettat här... Jag jobbar på så det ryker, men så dröjer material-leveranserna som  j a g  väntar på. Därför blir leveransen till några av er, i sin tur, också lite försenad...

Men jag hoppas på tålamod och överseende från er sida, jag kunde i mitt liv inte drömma om att jag skulle få så här många beställningar..!
Beställningar gjorde innan den 15 dec, kommer garanterat att komma fram till jul!
Tack ska ni ha!

**Joshua Tree**

Nu vid årskiftet är det många som listar årets bästa band, låt etc... Överst på min lista över världens bästa skivor, ligger U2:s Joshua Tree som de släppte för exakt tjugo år sedan. Jubileet firar de med att ge ut denna klassiker igen, i tre olika De Luxe- och remastrade versioner. Den får nog hamna överst på min julklappslista!

Jag gillar skivan så mycket att jag för några år sedan reste dit när jag var på semester i the U.S of A. Till Joshua Tree National Park som albumet referrerar till.

image1109Eftersom det finns så många platser i världen som jag vill besöka, brukar jag ha inställningen att jag helst inte åker tillbaka till en plats jag redan har varit på. Det vore liksom slös med tiden. Men det finns några undantag och Joshua Tree National Park är definitivt ett. Den ligger i en ödslig avkrok i Kaliforniens inland, där Mojaveöknen möter Coloradöknen. Ungefär en timmes bilresa nordöst om fashionabla, vackra Palm Springs. 

Joshua Tree National Park slog mig genast med häpnad med sin vildhet och röda berg, sin klara luft och märkliga Joshuaträd. Sitt namn fick träden av mormonerna, som reste genom regionen på 1850-talet. De såg grenarna som profeten Joshuas armar som ledde dem till Det Förlovade Landet. Men det kortvuxna "trädet" är egentligen inget träd, utan tillhör yuccafamiljen och är därmed en (väldigt stor) liljeväxt. Det växer endast på höga höjder i sandig mark och lagrar vatten för att överleva torrperioderna.


image1114 image1115  

Man behöver ha bil för att ta sig till och utforska de olika delarna av Joshua Tree National Park. Men det finns också en hel del naturstigar att vandra. Vi tillbringade dagen i Fortynine Palm Oasis, Hidden Valley, Cholla Cactus Garden och Wonderland of Rocks. Den senare bjuder på imponerande formationer som naturen själv skapat. Uppifrån Keys View får man en fin utsikt över området, San Bernadino-passet och ända bort till den grå smoggen över Los Angeles långt bort i väster.


Nästa gång jag kommer hit tänker jag tillbringa minst ett par dagar i J.T.N.P, det finns nämligen fina campingmöjligheter. För jag står inte ut med tanken att ha besökt denna plats för första och sista gången i mitt liv.

image1116 image1117

Vid skymningen glöder hela parken. En oförglömlig upplevelse som jag önskar aldrig ska ta slut. Tala om att sätta hjärtan i brand. Tack U2.


Som världens bästa glassbutik!

image1107Under mina härliga år i Köpenhamn hade jag en ljusblå folkvagnsbubbla som jag tyckte så oerhört mycket om. Den var en stor personlighet!

Den gick till exempel inte att öppna på förarsidan, så jag fick öppna på högersidan och krypa över till förarsätet. Supercharmigt tyckte jag :)

Man fick heller inte tanka för fullt, då blev motorn sur och man fick springa igång den. Mindre charmigt kalla vintermorgnar...

Jag klädde sätena i vitt och lät en "girlang" av blommor slingra sig längs baksätets övre kant. Runt backspegeln fäste jag små rosenknoppar i tyg. Den spred mycket glädje, min ljusblå lilla vän, vid stoppljusen log de i bilarna intill. Och jag log stolt tillbaka.

Fina sommarkvällar baxade jag och några kollegianer (kompisar från studentkorridoren) in oss i min lilla bubblebil för att åka ut till en glassbutik i Hellerup, med den godaste och lyxigaste glass man kan tänka sig. Och det var många som gjorde/gör likadant. Kön ringlade sig långt ut på gatan, kväll efter kväll och när man hade fått sin glass, tågade alla ned till Hellerups hamn för att avnjuta den där, vid det glittrande vattnet.

Det var inte för att det var den billigaste glassen. Man kunde hitta billigare. Man kunde hitta dyrare också. Men den var SÅ GOD, hemmagjord på riktig grädde och man fick MYCKET för pengen! Och stämningen i och utanför butiken var så härlig att det var ett nöje att gå dit.

En inköpare på ett av våra största och finaste svenska varuhus sade för inte så länge sen till mig att om någon frågar mig vem jag inspireras av, ska jag kaxigt svara "INGEN!" I-n-t-e-g-r-i-t-e-t, ni vet...

Men skulle jag få frågan skulle jag nog berätta om den där glassbutiken i Hellerup.
Så vill och hoppas jag att M925 upplevs!

RSS 2.0