Bananfluga del 2.

image691Hej allihop och tack för banan-fluge-kommentarerna, ha, ha!

Menar du/ni verkligen att du vill ha en sån här rackare runt halsen??  :O
Med ögon av guld... Uhhhääääh vad läskigt!!!

(Bild från Wikipedia)

Bananfluga.

Var ut en sväng i går kväll och råkade i den lååånga gratismat-kön (After Work) på en trevlig snubbe som berättade att han arbetar på ett visst företag som motverkar skadedjur i restaurangkök och så där. När jag senare stötte på honom igen, ett par glas senare, tyckte han att jag skulle specialdesigna ett halsband åt honom och undrade om jag hade några förslag.

-En liten bananfluga i silver skulle kanske passa bra, svarade jag med ett stort leende. Då blev mannen ifråga lite putt, och bad mig att komma tillbaka när jag hade ett bättre förslag.

Så nu tänkte jag göra en slags enkät/undersökning här på bloggen:
A: Det var taskigt och icke respektfullt av mig att säga som jag gjorde.
B: Banan-mannen hade lämnat kvar sin humor och självdistans i botten på glaset.

It takes two to tango...

image594 image593
Idag är det många som går på semester. Vad sägs om att börja den med lite tango?
Röda Sten är ett område alldeles intill Göteborgs hamninlopp, under Älvsborgsbrons fäste. Jag älskar att vara där, det känns ungefär som på en flygplats, där hela världen finns inom ett famntag, fast det är båtar som anländer och avgår. Bort mot horisonten och okända äventyr. Här finns även många fina gamla byggnader som porterbryggeriet och sockerbruket, vilka numera hyser konstnärsateljéer och experimentella konstutställningar. Alltihop skapar en alldeles speciell stämning.

På söndagkvällarna fylls bryggan av tangotoner, hasande fötter och svajande kjolar. Och jag blir sååå sugen på att lära mig dansa!
Tango, anyone?? ;)

Greppa tag i .SE!

Hallojs alla göteborgare!
Greppa tag i dagens gratisutgåva av Aftonbladet Punkt SE: jag/ M925 är med!
1/2 miljon läsare menar de att de har... Det är banne mig en hel del som får se mitt tryne i tidningen idag, med andra ord :D 


Sommar = Hantverksglädje!

image686 image687
Tisdagen den 3:e juli till och med 5:e augusti kommer jag tillsammans med ett tjugotal andra lokala konsthantverkare ställa ut mina kreationer i gamla bygdegården i Bokenäset i Bohuslän, strax norr om Fiskebäckskil.

Förutom M925´s silversmycken kommer det på Hantverksglädje att finnas hantverk i både tyg, stickat, virkat, keramik, glas, näver, betong och ännu mer. (Solhatten på bilden ovan har jag hittat där!) Vill man ha en cd med motorljud från fiskebåtar från gamla båtfabriken i Lysekil, kan man även köpa det!! Utställningen/butiken har i perioden öppet dagligen mellan kl. 11-19 och där finns även ett café med hembakade godsaker.

De utställande konsthantverkarna kommer att turas om att stå i butiken. Jag kommer att finnas där på öppningsdagen nu på tisdag och 10-14 juli, hjärtligt välkomna då! Bokenäset och området runt omkring är mycket vackert med fina badplatser och är också väl värt en utflykt!

Vägbeskrivning: Från Göteborg, kör E6:an mot Oslo/Uddevalla. Tag av vid Torps köpcentrum. Fortsätt mot Lysekil.  Bygdegården ligger längs denna väg (väg nr 161), strax innan färjan över till Lysekil. Tfn: 0522-650802.

PS: Väskan på bilden är egen kreation, sydd i det finaste läder! 

5 Magda-tips på hur du bär dina smycken med stil!

  • Smycken är som kronan på verket, pricken över i:et. Det är du som gör smycket, inte smycket som gör dig.

  • Måttfullhet. Om du bär ett stort och uppseendeväckande halsband, ha då ett par diskretare örhängen till. Samma gäller omvänt, stora örhängen=mindre halsband, eller inget halsband alls för att låta de maffiga örhängena komma till sin fulla rätt. Samma gäller armband och ringar. Mycket snyggt är också kombinationen stora örhängen - stort armband. Eller stort halsband - stor ring. Tycker jag alltså!

  • Silver är en "sval" färg och gör sig allra bäst till kalla färger och nyanser i kläderna. Förutom det är silver oslagbart till svart och till solbrun hud.

  • Se smyckena som en del av klädseln. Det kan vara roligt att matcha mönster i kläderna med smycken (som t.ex runda smycken till en prickig klänning). Roligt också att se vem som lägger märke till det!

  • Håll silversmyckena fräscha med en putsduk, rengöringsbad eller gör som husmor: gnugga dem med tandkräm och vatten...

Magda blir krönikör!

image676Vänner,
Det har hänt ännu en sådan där riktigt rolig grej. Jag har blivit tillfrågad av nättidningen/communityn Pausa att skriva nästa krönika!

Pausa.se är en mötesplats på nätet för tjejer och kvinnor som älskar det goda och vackra i livet och som vill inspirera, stötta och tipsa varandra. 

Här hittar du artiklar, trender, mat & vintips, coacher & experter som svarar på frågor av olika slag (allt från trädgård till konfliktlösning och försäkringar etc.).

Så småningom kommer även en inspirationssida att komma upp på Pausa.se, där inspirerande förebilder, kvinnor som älskar det dom gör, som har förverkligat en dröm eller drivit igenom en idé eller ett projekt, ger inspiration till andra.

Jag har även blivit tillfrågad att dela med mig av min energi på den kommande inspirationssidan och det gör jag gärna! Väl mött på Pausa!

Ingenting är omöjligt...

image674image675
Elise i Umeå har tagit studenten!

Namnhalsbandet från M925 fick hon av sin
syster Emelie.

Grattis härifrån Götet och Lycka Till i
fortsättningen! Minns att allt är möjligt,
det omöjliga tar lite längre tid, bara!

Midsommarklänningen.

image670Det var väl inget vidare väder någonstans i Sverige på Midsommar-afton...
Meen vad gör det när man kan flytta in midsommarstången i ladan?!

Jag tog fram min konfetti-mönstrade klänning i blågrå toner med ballongkjol. Den passar bra till mina många runda M925-smycken! Halsbandet är det långa med olika silverringar som jag virat två varv runt halsen.

På vänsterhanden (bakom ryggen) har jag ett stort, härligt silverarmband som kommer upp i M925-shoppen till hösten! Tills dess är det lite hemligt...

Fortsatt skön helg! /Magdalena
 
 
 

Glad Midsommar!

image569Skönaste midsommarhelgen önskas du, bästa läsare och kund, från Magdalena & M925!


Hanna på studentbal!

image657image658


Här en kommer en tjusig hälsning från Hanna i Bollstabruk, mitt i vårt vackra land.

Så superläckert det blev med vintage-smyckena från M925 och London till din bal-klädsel!  Du påminner mig om Catherine Zeta Jones i filmen Chicago, riktig 30-tals-filmstjärne-look!

Tack för den fina bilden Hanna och stort Grattis till examen!

PS: Din väninna var väldigt fin också!

Hannas långa halsband fanns i ett enda exemplar, men av örhängena finns det några kvar.


Sill, potäter, prästkragar & sommarprat.

image664Något som för mig tillhör den svenska sommaren, är sommarpratarna på P1. Listan över pratarna har kommit ut och dem jag kommer att spetsa örona lite extra till, är:

JUNI: 23:e, Ulf Lundell, musiker/författare/ konstnär. För "Kär och Galen" &  Öppna Landskaps skull.
25:e, Anna-Karin Gauding, arbetar med bistånd i Sydamerika, bor i Chile. Låter som en tuff men meningsfull tillvaro. Jag har ju själv arbetat som volontär i Mellanamerika.

JULI: 14:e, Michael Nyqvist, skådespelare. Vem blev inte lite småkär i Michael Nyqvist efter "Såsom i himmelen"? Jag blev det i alla fall, och inte så lite heller!
22:e, Erland Josephson, skådespelare & författare. Fantastisk skådespelare med djup insikt i människans innersta väsen. Laddade känslosprön & väl utvecklade sinnen.
24:e, Martin Kellerman, serietecknare ("Rocky"). Troligtvis grabbigt & ytligt men garanterat skrattframkallande! 
23:e, Mia Törnblom, föreläsare & författare. Har skrivit den nyttiga boken "Självkänsla nu." Pepp och självkänsla kan man aldrig få för mycket av!

AUG: 7:e, Renata Chlumska, professionell äventyrare & föreläsare. Vet ej vem hon är ännu, men hennes titel tilltalar mig mycket!
18:e, Lena Endre, skådespelerska. Denna mästarinna i naturalistiskt skådespel har mycket tänkvärt och berikande att dela med sig av. 

Detta är ju rätt säkra kort, tipsa mig gärna om otippade favoriter!
Sommar, sommar, sommaaaaar....

Ibland är verkligheten som en saga.

image621Käraste läsare!

I torsdags fick jag nys om ett avhopp =en ledig plats i en bil upp till Gjendesheim i de norska fjällen, samma kväll! Jag bestämde mig för att jobba stenhårt och göra klart alla betalda beställningar som skulle iväg innan helgen, ta fredagen ledigt och hänga med!

Du milde, som jag inte ångrar det...

 
 


image647image648
Efter cirka åtta timmars bilresa kom vi i skymningen fram till den enkla hytten från slutet på 1800-talet, på tusen meters höjd över havet och alldeles intill fjällsjön Gjende. 

Just nedanför hytten låg bryggan varifrån båten gick till andra änden av sjön, där vår 17 km långa vandring startade. Vädergudarna var verkligen på vår sida, solen strålade från en klarblå himmel hela dagen fram till sena kvällen. Det var alldeles vindstilla och cirka tio grader.
Så vackert att jag knappt ville blinka! 
image649image650image651
Första biten var kraftigt stigande, men det var inget mot klättringen över den berömda Besseggen, upp mot toppen på 1768 meters höjd...
image654image655

image656Behöver jag säga att jag var något mör när jag var tillbaka i hyttan i Gjendesheim, efter tolv timmars vandring (inkl. pauser)!  :O

Aldrig någonsin tidigare har jag gått så långt, så länge och bokstavligen klättrat, så högt. Och jag kan absolut tänka mig att göra det igen!!
Rutt: Båt Gjendesheim - Memurubu, vandring Memurubu - Besseggen - Gjendesheim.
Resan med bil gick via E6:an mot Olso/Fagernes (E16)/Gjendesheim (Riksväg 51).
Om du själv vill göra en liknande resa, gå då in på
Gjendesheims hemsida, alt. DNT Oslo & Omnejd. Det går även bussar från Oslo.

Magda i Modette!

image618 image619
I nya numret av modetidningen Modette kan du läsa en kuriosa-intervju med mig! (Rosa spalten.) (Tema uppstickare inom  den svenska smyckebranschen)


Gul.

image607image608
image609image611
Häromdagen behövde jag handla: * sågblad,  *1mm-borr, * vadderade kuvert.

När jag kom till Järntorget var det superrea på Ted Bernhardtz... så det blev även denna knallgula oversizejumper (trodde aldrig jag skulle haka på den gula trenden...).

Sandalerna "hittade" jag sedan hemma i sommarlådan och de knallfärgade plastarmbanden som jag inte fick sålt här på bloggen (det var bra) under vintage-smycken, passar ju utmärkt till. Vipseli-vops så har vi Magdamode!

Fler smycken på bilden: rosettörhängen, jättestor ring på pekfingret, fotlänk från... surprise: M925

M925 designar vinnarsmyckena till Golf-SM!

image606Jag har fått det fina uppdraget att designa vinnarsmyckena till Golf SM för damer i sommar, på Hooks Golfklubb. Tävlingen äger rum den 18-22 juli, då du får chansen att se Sveriges bästa spelare!

M925 Design kommer även att finnas på plats med golfkollektionen under tävlingsdagarna. Hjärtligt välkommen dit!


Hooks hemsida enbart för SM är under konstruktion.

Ett fåtal glaskristaller kvar!

image602 image601
Idag postade jag ett halsband med glaskristall till en kund ända uppe i Svappavaara!! Roligt att tänka att från och med i morgon kommer "mitt" smycke att bo långt uppe i Norrland! 

Jag hade endast ett begränsat antal av glaskristallen och några få är ännu kvar. I senaste numret av modetidningen Modette spådde de att stora glaskristaller blir nästa stora grej på smyckefronten... Så passa på innan de tar slut  :) 

Välj mellan svart eller rödrutigt band, till priset av 265 kr. Endast i webbshoppen. 
Hej så länge!

Fri som en fågel!

Amundön, strax söder om Göteborg är ett av mina smultronställen. image565
Ett lugnt och avskilt ställe med öppna ängar, ekskog och mossbelagda järsgårdar. Här finns hästhagar, vindsmekta klippor och salta hav. 

Man (läs: jag) vill bara skutta tillsammans med rådjuren, kaninerna och hararna!  Fölen tror jag dock att jag ska hålla mig ifrån, de var lite bitska :o

Visst är det härligt också att ta fram sina favoritsommarkläder igen, som ett kärt återseende. Batik-klänningen på översta bilden gillar jag grymt mycket. Såå mjuk och såå len!
 
 
  
 image564image563
image562image568Badkorgen är liksom klänningen ett minne från Medelhavet. Jag gillar att handla när jag är utomlands. Man hittar lite annorlunda grejer, är på fantastiskt humör och har spenderbyxorna på :)

Sommaren är här kära läsare! Sommaren är här!!!
Glad sommar till er alla från mig och M925!
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgongåva till Honom!

 

 

 

Fick just en beställning på en morgongåva till en blivande make! Bröllopsdagen är samma dag som jag fyller år, så det är klart att jag bjuder på inskriptionen!

Vad stilig den äkta hälften kommer bli på smekmånaden! Ser framför mig en solsmekt, leende karl i sandaler och vit storskjorta vajande i vinden,
med de översta knapparna uppknäppta.

Och där hänger förstås detta halsband!  :)

 

 

 

 

 


Världens bästa kraft- och energikälla!

Häromdagen var jag uppe för att avnjuta Botaniska medan morgondaggen
ännu låg kvar...
image536image537
... det var bara jag och humlorna, vidunderliga dofter, färger och former...
image541 image560
...och så hela den härliga Rhododendron-dalen...
image553 image546  image548
 "...när gossen war olåtig och på intet annat sätt blidkas kunne, töstnade han straxt, så snart man gaf honom en blomma i handen..."   
Sagt av Carl Von Linnés fader...

Imorgon får du, om du vill, följa med på (sön)dagens sol- och badtur till Amundön!
kraM från Magdalena

Kinesiska Näsduksträdet står i blom!

image535 image533  
I Japandalen i Göteborgs fantastiska Botaniska Trädgård blommar just nu ett träd som är ensamt i sitt släkte, en exklusivitet i vårt land: Näsduksträdet!

Det finns få Näsduksträd i Sverige och ännu färre som blommar. Två träd finns i Botaniska, ett i Trädgårdsföreningen (också Gbg) samt ett fåtal i Skåne.

Varje litet blomhuvud omges av två vita stödblad. Det större blir upp till 2 dm långt, det andra ungefär hälften så stort. Blomningen är rik och påminner om vajande näsdukar på tork :)

Näsduksträdet blommar under en ganska kort tid, så skynda dig till Botaniska, kära läsare! (I morgon kommer jag att ge ännu fler bra anledningar till det här på bloggen!)

Mer Magdamode...

image525Nu blir Madde glad: här kommer ännu ett Magdamode-inslag ...  (Värsta julrimmet!) 

Denna korsett köpte jag i en liten, supermysig och romantisk butik på Columbia Rd i London i mars. De superfeminina butiksexpediterna, med härligt kurviga höfter, tyckte att jag skulle ha den till en  "fluffy" kjol/klänning för att framhäva höfterna (som jag ju inte har... )
´
Här till en romantisk spetsblus med ståkrage och liten puffärm.

Den stora silverringen på vänsterhanden kommer att dyka upp i M925-shoppen till hösten!

 
 
 

Riverrafting i Schweiz!

image522Det börjar bli hög tid att planera för semester... jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på i år, men nån liten resa hoppas jag att det blir i juli. 

En fantastisk upplevelse som jag fick för några somrar sedan och somjag gärna tipsar om, ägde rum på en av de livligare floderna (Vorderrhein) uppe i de schweiziska alperna. Artikeln nedan skrev jag för Allt Om Resor (något förkortad version här).

Varierat nät av vilda vattenvägar i Alperna.
Hoppa i flotten, håll ett stadigt grepp om paddeln och kasta dig ut i forsen! Riverrafting i alperna attraherar modiga sport- och äventyrsfantaster och naturälskare förstås. Njut av äventyret och det dramatiska landskapet längs floden. Det blir en upplevelse för kropp och själ som varar. Länge!

image521Ibland glider flotten sakta och fridfullt fram genom floddalen, andra gånger störtar den ned genom skummande vattenmassor. Riverrafting eller forsränning är en äventyrssport som inte är helt ofarlig. Varje båt leds av en erfaren guide som ger säkerhetsinstruktioner och träning i paddeltekniker innan avfärden. Våtdräkt, hjälm och flytväst skyddar mot kallt bergsvatten, slag och stötar om man skulle falla i. Rafting kräver laganda. Det är allas ansvar att ingen ofrivilligt hamnar i det strömma vattnet och det är delvis det som gör riverrafting till ett äventyr.

Bland de bästa floderna för forsränning i de schweiziska alperna är Lütchine som börjar vid foten av det glaciärtäckta kalkberget Eiger. Smältvattnet från berget skapar stora, skummande vågor. Mycket action och magnifik natur garanteras. Svårighetsgrad: 4-4+. 

Vorderrhein går mellan Ilanz och Reichenau (20 km). Denna spektakulära ravin har formats under flera sekel och kallas för "Schweiz Grand Canyon". Att forsa fram i floddalen under de branta klippstupen är en hisnande upplevelse man sent glömmer. Svårighetsgrad: 3-4.

image523Floden Inn kräver något mer atletisk prestanda hos deltagaren, koncentration och mod. Denna "kung av alpina floder" flyter mellan byarna Susch och Scuol. Svårighetsgrad: 3-5.

Floderna Simme (svårighetsgrad 2-3+) och Saane ( 3-4) är perfekta för familj eller skola eftersom de är lugnare men ändå bjuder på branta fall och imponerande vågor.

Flera företag ordnar halv- eller heldagsturer på floder med olika svårighetsgrader (beror på mängden vatten i floden) och åldersgränser. Säsongen sträcker sig generellt från maj till september eller oktober. På vissa turer ordnas barbeque vid flodkanten till lunch.

För mer info: www.outdoorexperience.ch och www.swissraft.ch

Inspirerande invigningsfest.

image518I går kväll var jag på en invigningsfest av Permanent Vacations nya lokaler som de delar med ett par andra kreatörer, b.la. kläddesignern/dj:n Karolina Kling som jag lärde känna på tåget ner till Köpenhamn för ett tag sedan.

Lokalerna var fantastiskt fina och med bra energi. Dessutom var där ljust, helt i vitt, stora ljusinsläpp och med utsikt över Linnés takåsar. Ett stenkast från mig/M925.

Tror ni jag blev sugen på att "flytta hemifrån"?!!

Dags för Magdamode.

image515 image516 image517
Jag fick ett önskemål om att lägga upp lite Magda-mode igen - ja, det var ju ett tag sedan nu! Lite svårt att ta helbilder på sig själv och samtidigt försöka se lite cool ut :)

Här ses en av mina favoritkjolar, inhandlad på Nörrebro i Köpenhamn för ganska många år sedan nu. Men visst är det så, att plagg eller saker som man verkligen föll för och kanske till och med köpte trots att den egentligen var lite dyr, är ofta något man tycker om och använder längst! Även solglasögonen har jag haft i "eeeevigheter" (ca 4 år), de inhandlades på Spitalfields i London.
Örhängena är egen design, www.m925.se

RSS 2.0