Första vårnyheterna från M925 - Lagom till Alla ♥-dag :)


Splirrans nya prinsessmycken från M925 Design.
 
Prinsesshalsband & prinsessörhängen. I äkta material som alltid (925 Sterling silver och förgyllda knoppar i 18 k guld). En av Sveriges mest lästa modebloggerskor (Shopaholicmamman) har redan varit i farten och bloggat om dem (alltså innan jag själv hunnit blogga om dem!!)

Kronan är vacker som den är, men kan också graveras med valfri initial (klicka på bilden). Fint som minne från dopdagen.

Välkommen till www.m925.se!

Framåt i butiken.

image1166 image1167
Oj vad jag har jobbat den här helgen med. Har knappt kommit ur målarbyxorna.

Som du ser har jag fått upp en gardin som döljer den sneda dörrkarmen... Hade ju tänkt mig en olivgrön textilie egentligen, men jag hittade helt enkelt inte en passande nyans, så det fick bli den blodröda.

Den röda tonen ger kanske ett mer klassiskt intryck än jag egentligen hade velat... men, men, i bland kommer de "produktionstekniska" aspekterna emellan. Lite biosalong blir det också över det, tycker jag, och det är ju bra. Eller en teaterscen - ännu bättre :)

Disken är nästan färdig - skall lackas på utsidan (baksidan med hyllor är svartlackad) Ett M925-loggo-arrangemang ska upp på framsidan också.

Filmfestivalen öppnad.

image1165Igår öppnades den 31:e Filmfestivalen här i Göteborg och jag var på plats på öppningsfilmen PingPong-kingen, med inledande tal av bl.a. Roy Andersson (pristagare) och kulturminister Adolphson. Filmen var även regissören Jens Jonssons debutfilm, en mycket stark sådan, tyckte både jag och min filmproffs-väninna Eva.

En recension á la Magda:

En av de största behållningarna med PingPong-kingen är bildestetiken (en blek, isig, kall ton rakt igenom, även rekvisitan. Det enda som var rött var ping-pong-racketerna, vilket kanske säger en del).  En annan är den sköna, udda huvudrollskaraktären som kan konstatera att "Livet inte alltid är så jäkla demokratiskt". Det är en fin utveckling han genomgår under berättelsens gång.

Det är i den  tredje fjärdedelen av filmen som den verkligen lyfter, då historien tar en del rätt djärva vändningar. Kanske exploateras fetma lite väl mycket och på ett onödigt groteskt sätt. Filmen fick mig att börja fundera kring val i samband av manusskrivandet och filmproduktion. Man skulle kunna säga att en film (och allt skapande) är resultatet av en enda lång rad val. Jag undrar hur filmen hade blivit om karaktärerna varit i normalstorlek. Om valet av tjejkompisens skisser hade varit annorlunda, vad hade det tillfört/tagit bort? Och är detta en komedi eller drama? 

Fotot är hämtat från Filmfestivalens hemsida.

Glest.

Hejsan!
Ursäkta att det är lite glest mellan inläggen dessa dagar... har i stort sett bara målarfärg i (och på) huvudet! Takfärg, väggfärg, golvfärg, grundfärg, färgbrytningar, akrylpenslar, naturpenslar, elementpenslar, matt, halvmatt, halvblankt, blankt, lack...
Och så taklister då förstås, som jag ska gå och beställa idag.

Trevlig helg från Magdalena!

Renoverings-ryck.

image1161image1162image1163
Igår gjordes ett rejält ryck i M925-butiken! Ledningar och kablar drogs om och lysrören togs ned. Så nu återstår för mig att klättra upp på stegen och spackla igen alla hål och sprickor och måla taket, förhoppningsvis bara en gång... Inget jag ser fram emot precis, men det måste ju göras.

Den egenbyggda, blivande disken börjar också likna något (mittbilden). Den ser kanske inte mycket ut för världen just nu, men vänta bara, den kommer att bli tjusig värre!!

Nu är jag tillbaka :)

image1159 image1160
Hallojs igen!
Här kommer svaret: jag har varit och tagit tempen på Costa Blanca i januari! Den var inte hög (högre än här visserligen) men himlen var klarblå och det var skönt att komma bort från regnet i ett par dagar, sätta upp näsan mot solen, dricka saften av nypressade, nyplockade apelsiner och sitta på stranden i lä med en bok.

Är lite lack på mig själv bara, för att jag hela tiden glömde kameran, det var så fint i Alicantes gamla mysiga gränder och utsikten uppifrån Castillon....

Filmuthyrning på biblan.

image1158Om man inte deltar i utlottningen av två presentkort på Lovefilm (nedan) kan man visst (har jag just upptäckt :) hyra film på biblan. Man får ju ha dem hemma i en vecka också och urvalet känns kvalitativt.

En jäkligt intressant och spännande film som jag hittade på hyllan (och som även finns i vanliga videobutiker) är den tyska filmen De andras liv.

Filmen handlar om en författares liv och arbetsförhållande under Stasi-Tyskland. Mer ska jag inte säga. Mkt sevärd!

Har vunnit ett antal olika europeiska filmpriser, bl.a. för Bästa film och regi vid German Film Awards.

Ett ännu bättre år!

Var med i utlottningen!
Efter många om och men kom vi på en hel drös med grejer runt nyårsbordet, som skulle kunna göra nästa år till ett ännu bättre år:

1: Använda tandtråd oftare :)
2: Vara snällare mot föräldrarna :o
3: Meditera mer regelbundet och inte först när det krisar :O

Har du siktet på något bra inför det nya året??

Skriv ditt löfte/sikte i en kommentar så är du med i utlottningen av 2 st. presentkort hos Lovefilm.se (gratis hyrfilm i tre månader)

Du kan delta i utlottningen så länge detta inlägg är bland de tio översta...


RSS 2.0