Klassiska kulringar i silver.

 
De klassiska kulringarna i silver finns i tre storlekar.
Välkommen till m925.se!

Fars Dag 11 november!

Oj, kom just på att det snart är Fars Dag... vad bra att det nu finns så många herrsmycken att välja på... ;)   Du har väl spanat in dem på hemsidan?

Dagens ros till Arla!

image998En av de bästa reklamplatserna måste, som jag tidigare varit inne på, vara frimärkena. Men en kanske ännu bättre, är väl mjölk- och filmjölkspaketen. Här vill jag ge en ros till Arla som INTE säljer denna reklamplats, utan låter oss få små fina, finurliga budskap till frukosten... som det här:

"Tänk dig att du träffar en person. Plötsligt börjar hjärtat slå fortare. Du känner dig alert, i absolut toppform och ett pirrande glädjebubbel sprider sig genom kroppen. Du är kär!

Just då utsätts du för en rejäl enodorfindos. Endorfin är ett hormon som kroppen själv tillverkar och som gör att du känner dig glad och lycklig. Det utsöndras bland annat när du är kär eller motionerar.

Det finns olika sätt att framkalla endorfinkickar. Du kan till exempel resa jorden runt och söka efter häftiga upplevelser. Men du kan också lära dig att känna lyckan över alla de små under som sker i din vardag: Den första tussilagon en solig vårdag. Leendet i ett rynkigt ansikte när du erbjudit din plats på bussen. Glädjen när du hjälper det lilla barnet att hitta sin borttappade pappa. Prova själv, så får du se!"


Namnsmycken i många varianter hos M925.se!

 
Namnsmyckena finns i många varianter!
Titta här!

Knockad av Sambassadeur!

image981Det finns inget bättre än att höra en låt en första gång och falla på knock-out.

Texterna brukar betyda ganska mycket för mig, men här hörs knappt ett ord.... och det gör inte ett jota!  Jag vill faktiskt inte heller veta. Filmiskt svepande elektronikapop som man vill spela högt högt medan man kör längs någon smarrig kust med håret flygandes i vinden.

Lite i stil med några andra av mina favoriter, Radio Department och Embassy.


Om att utvecklas.

image980På mitt nattduksbord ligger en bok som jag läser ett kapitel i då och då. "Att välja glädje" av Kay Pollak. Texten nedan handlar om att utvecklas. Den tycker jag är värd att spridas vidare.


"Jag går gatan ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag ramlar i. Jag är förlorad. Jag är hopplös. Det är inte mitt fel. Det tar en evighet att finna vägen ut.

Jag går gatan ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag låtsas att jag inte ser det. Jag faller ner igen. Jag kan inte tro att det är samma plats! Men det är inte mitt fel. Det tar fortfarande lång tid att komma ut.

Jag går gatan ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag ser att det är där. Jag ramlar fortfarande i: det är en vana. Mina ögon är öppna. Jag vet var jag är. Det är mitt fel. Jag kommer ur det omedelbart.

Jag går samma gata ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag går vid sidan av hålet.
Jag tar en annan gata."

Fortsatt trevlig helg,
Magdalena

Härlig hösthelg allihop!

image973 image974
image978 image976

Homo zappiens*

image964
 * Homo Zappiens.
Den unga s.k. internetgenerationen brukar kallas "Homo Zappiens" eftersom de är "individuella kollektivister": starka individer som zappar mellan olika livsstilar.

De är inte rädda för auktoriteter och tycker att det viktigaste är att ha kul.

Känner du också igen dig?! :)
 
 
 
 
 

Magda på topp-tio-listan.

image962Jag är medlem i ett nätverk där folk i farten träffas för att diskutera ämnen inom karriär, företagande,  entreprenör-skap och annat.

Ett par gånger om året ges det även ut en tidning och döm om min förvåning när jag satt och bläddrade i den och fick syn på mitt eget namn. Bland över 65 000 medlemmar visar det sig att min sida där, ligger på topp-tio-listan bland de mest besökta!! 

Jag fattar ingenting, men kul är det förstås!

KERALA: häng med till Munnar!

FORTSÄTTNING PÅ MAGDAS INDIEN-SPECIAL. 

Jag brukar halv-skoja om att I.N.D.I.A står för: I Never Do It Again... (läses med engelsk-indisk brytning). Undantaget ligger längst ned i sydligaste Indien, ett landskap lika stort som Småland, men som har något fler invånare (33 miljoner!), nämligen Kerala.


Kerala är en av de mer välmående delstaterna i Indien, med den högsta läs- och skriv-kunnigheten och den lägsta barnadödligheten. Detta gör delstaten till ett trevligt och mindre desperat och upprörande område att resa runt i. 

image951image953Kerala har ett frodigt och varierat landskap, långa sandstränder mot Indiska Oceanen, palmdjunglar, fiskestäder längs kusten och berg. Dessutom god mat (fisk), vänliga & pålitliga människor och ett skönt klimat året om.

En av Keralas höjdpunkter är bergsbyn MUNNAR - trots att det krävs en väl magstark bussresa längs smala vingliga vägar och tveksamma hängbroar för att komma dit.

Väl framme får man dock lön för mödan och det finns det ett härligt sätt att uppleva de milslånga, böljande och neongröna teplantagerna på: hyr en rikshaw med förare!
 

image959Teplantagerna dateras ända tillbaks till 1870-talet när brittiska expeditioner upptäckte odlingspotentialen i regionen.

1877 planterades den första tebusken. Först 1983 blev odlingarna indiska. Jätteföretaget TATA Tea Ltd är idag världens största teproducent som producerar 60 miljoner ton te varje år.  (Men gud, kan det stämma?!)
 
 
 


image957image958Vid Madupetty Dam omringades vi av nyfikna skolflickor på studiebesök i området.  Pojken till vänster hoppades få sälja sockervadd till dem... 

Kastindelningen är ett alldeles för förlegat och diskriminerande system  för det nya Indien som är en av världens snabbast växande ekonomier. SKROTA! Demokrati bygger ju på jämlikhet, att  de svagare har samma möjligheter som de starkare. Hur kan man kalla Indien för världens största demokrati...?

Ja, nu var det ju ett resereportage det här... Själva Kerala och teplantagen är alltså fina...
För att läsa de tidigare Indien-inläggen på bloggen, klicka på kategorin "Resor" i högermenyn.

Oäkta lågprissmycken kan vara hälsofarliga.

Tre av fyra lågprissmycken (oäkta bijouterier) som säljs i svenska butiker innehåller bly för att de ska kännas exklusiva och tunga, visar en undersökning av Icakuriren. Blyhalterna är så höga att människor riskerar att dö av akut förgiftning.

Blyhalter på tio procent eller mer har påträffats i lågprissmycken i svenska butiker. En människa som får i sig en så blyhaltig smyckedel riskerar att dö. I USA avled en fyraårig flicka av blyförgiftning efter att ha svalt en bit av ett förgyllt halsband. Även i Japan har barn blivit förgiftade och avlidit efter att ha svalt smyckedelar och på så sätt fått i sig stora mängder bly.

Smycken som innehåller bly får inte kastas i soporna, inte heller i de vanliga återvinningsbehållarna för metaller. Metallen är så blyhaltig att den kan likställas med miljöfarligt avfall. Uttjänta blysmycken måste därför lämnas till särskilda återvinningscentraler för destruktion, enligt Kemikalieinspektionen.

Fem av smyckena i Icakurirens test innehåller även den giftiga tungmetallen kadmium, som kan orsaka njurskador. I tre av smyckena finns det allergiframkallande ämnet nickel. Bland annat ett från Indiska märkt "nickel tested", nickeltestat.

Undersökningen gjordes på följande butiker: Glitter, Åhléns, Ur & Penn, Lindex, Indiska, Kicks, Guldfynd, H&M och Gina Tricot.


· Bly är ett giftigt, oförstörbart grundämne.

· Bly kan skada foster, njurar och centrala nervsystemet.

· Bly är misstänkt cancerframkallande.

· Blyförgiftning kan leda till döden.

· Bly i metall utlöses och blir giftigt vid kontakt med syror och vätskor. Till exempel i magsäcken och munnen hos människor och djur.
· Bly används i modesmycken för att de ska kännas exklusiva och tunga.


Läs hela artiklarna här och här.


I går hände det igen.

Titt som tätt får jag frågan vad M925 står för. M:et står för Magdalena och 925 anger att det är äkta silver jag arbetar med, eller Sterling silver som det också heter. (925 anger finhalten/renheten av silver.)

En annan fråga är: Hur uttalar du M925? Och tanken är:

image470


...och här kommer det!

image960
Här kommer svaret på gårdagens "gåta"!
Behöver väl ingen kommentar, eller hur?

Obs! Jag har alltså skrivit spegelvänt från början, min normala handstil är lite snyggare... :)
 
 
 
 
 
 
 

Fantastiskt onödiga kunskaper.

image944Du kanske kan skala en potatis med en motorsåg? Spela gubben Noah baklänges på pianot?  Eller härma en dialog mellan en förkyld statsminister och en skitarg Carolina Klüft  på träningsläger på spanska solkusten? Eller något annat skoj? 

En rätt onödig kunskap jag själv besitter är att skriva skrivstil spegelvänt...

Testa och se om du kan se vad det står! Imorgon lägger jag ut texten "rättvänd".
 
 
 
 

Dancing on the ceiling...

Nu har jag njutit lite av den här händelsen själv ett tag, nu tänkte jag dela den med dig!
image935Det var ett tag sedan jag lyssnade på mina Anna Ternheim-skivor nu, men häromkvällen tog jag fram dem igen...

...dagen efter, under tiden jag ligger och läser i en bok om lite såna där små-magiska energigrejer om hur man attraherar saker man önskar sig in i sitt liv... Då trillar det in ett mejl i min inbox - och gissa ifrån vem:

Anna Ternheim!!!

Ett jättegulligt mejl - och hon vill ha ett halsband!!! :)


Många fina vintage-nyheter på M925.se

image939  image941 image938
Spana in de nya vintage-smyckena på M925.se, de är så fina att jag nästan inte vill bli av med dem... de finns ju bara i ett ex. Här ser du iallafall några.

Måste bestämma mig för vilket jag ska behålla innan de går åt... Som du ser har det även slunkit med en väska!
Klicka på fliken "Smycken" på hemsidan, så ser du Vintage-kategorin.
 

Posten lanserar modefrimärken.

image933image932Modeintresset ligger verkligen på topp! Till och med Posten hakar på. De nya frimärkena av åtta svenska modedesigners, är superläckra, så dessa kommer självklart att pryda M925-försändelserna f rom nu.  

Något som jag dock är lite skeptisk till är reklamaspekten, en bättre PR-och reklamplats går väl knappast att få. På vilka premisser har just dessa åtta designers valts ut, det finns ju väldigt många duktiga modeskapare i Sverige?

Bara att hoppas att M925 Design hinner att växa och utvecklas tills dess att Posten kör ett smyckedesigners-race också...
Oh la,la det vore nåt det!

RSS 2.0