Ännu mer filmfestival...

  161028-78  161028-79
Nu börjar det likna tiden då jag pluggade filmvetenskap vid Universitetet i Köpenhamn och såg i snitt fem-sex filmer i veckan, plus klipp från hundratalet filmer... 

Igår såg jag nämligen ytterligare två filmfestivalsfilmer: "Rock´n roll never dies" - en väldigt egen finsk komedi om en "40-årig pojke" som fortfarande bor hemma hos föräldrarna och går till sängs bredvid sin älskade, hemmabyggda elgitarr  :) En hel del sköna karaktärer, framställda med stor kärlek, gräslig musik och minst en halvtimme för lång (2 tim 7 min).

Den andra filmen ville jag främst se för att min väninna & studiekamrat Eva från Filmvetenskapstiden i Kph har recenserat den i festivalkatalogen: "The year after" ("L´anné suivante", fransk). En intelligent och lågmäld skildring av ett Europa idag, där människor stöps till att bli konsumenter, framför något annat.

Tips för Honom inför Alla Hjärtans Dag!

 
Du som prenumererar på Nyhetsbrevet har redan blivit introducerad för denna första M925-smyckemodell för män.
För dig som inte gör det, kommer en presentation här. För riktigt snyggt till Honom med stort H, är denna lite kraftigare, borstade silverstav.

Trendspanarna spår att nästa års julklapp till Honom lär vara ett smycke. Så gör käresten din till en trendsetter redan nu!  Klicka på bilden!

Film, film, film!

161028-74161028-73 I går kväll såg jag två sevärda filmer på festivalen som pågår i Ggb just nu. Den första, Lars Von Triers vänsterhandskomedi "Direktören för det hele" försatte hela salongen i ett lustfyllt tillstånd.

Filmen lär ha gjorts som "pausaktivitet" under arbetet med ett större, amerikanskt filmprojekt och handlar om en konflikträdd VD som helt enkelt har uppfunnit en fiktiv chef (Direktören för det hela) för att slippa fatta de största besluten : )  

Han hyr helt enkelt in en skådespelare för att agera högste chef! Filmen driver med det mesta: filmmediet, skådespelare... En mycket munter film som enligt Von Trier själv - bör glömmas så snart man sett den. En visning kvar av den på festivalen.

Den andra filmen var en rörande film som lever kvar: "La vida secreta de las plabras" (The secret life of words) med ett oerhört finstämt spel mellan Sarah Polley och Tim Robbins, ute på en oljerigg i Nordsjön. Ett drama om en ung kvinna som finner en väg ur tystnaden genom att dela det outhärdliga med någon som bryr sig.

Leos första halsband!

161028-65 161028-66 161028-68 161028-67
Här ser ni lille Leo med sitt alldeles egna halsband!

Men tills dess att han blir lite större, ska hans mamma bära det runt sin hals. Och sen när han blir ännu större kanske någon flicka han har kär får bära det ett tag, tills han kanske får tillbaka det igen...  

Det var i allafall vad mamman spådde, som blev lite rörd när hon fick halsbandet av mig!

Äkta vara inne på riktigt.

Läste just detta i dagens Svenska Dagbladet - och det kändes både som att det stämde in på mig och mitt eget sätt att tänka (har i och för sig alltid gjort det) och konsumera OCH på själva grundidén med M925:

"Etnografiska studier har visat att människor söker meningsfullhet och en livsstil med själ, i takt med ökad globalisering och när ytligheten sätter nya rekord söker vi nya värden. Våra liv behöver inte längre vara perfekta och strömlinjeformade, och glöm allt det massproducerade - det är viktigare att det är på riktigt. Man stödjer snarare än konsumerar.

Det finns ett sug efter värde och rent samvete; man vill ha något unikt, särpräglat och lokaliserat. Lyx är ett ord som kommer att omvärderas. Förr handlade lyx om att bränna mycket pengar, idag handlar det om att få innehåll och mening, och att ha tid."


Anton Corbijn & DM.

161028-59 161028-56  161028-49 161028-53
161028-54 161028-52 161028-57  161028-51
Depeche Modes DVD  Deluxe Edition, med flertalet av bandets musikvideos mellan 1986-98, samt en del tidigare outgivet material inkl. intervjuer och kortfilm, är sanslöst inspirerande. Filmiska konstverk! Holländaren Anton Corbijn må vara en av världens främste fotografer.

Jag var på en av Corbijns porträttutställningar i Köpenhamn för, ja säkert tio år sedan nu, när jag bodde där, och de avskalade och känsloladdade bilderna av framstående konstnärer som Björk, Bono, Depeche, Nirvana, Metallica, Johnny Cash, Joy Division, Travis m.fl. bleknar inte i första taget. Fy tusan alltså!

Tursam i utlottningen...

...var Emilia långt uppe i nordligaste Norrland!! - Som har 8 km till närmsta mack och Konsum och som bor  någon enstaka km från Polcirkeln!! Var det inte oerhört passande att hon vann presentkortet på två månaders filmhyra på lovefilm.se??! 
GRATTIS till dig och många sköna filmkvällar önskar M925! Presentkortet kommer med posten på tisdag! TACK till alla ni andra som också var med i utlottningen!
kraM

Frieri-ring till Alla Hjärtan : )

161028-60  161028-61
En väninna till mig gick för ett tag sedan och funderade på om inte hon själv skulle ta tag i det här med friandet... men hur?? Ovan ser ni lösningen. Behöver jag säga vad Han svarade? (Med ett rungande JA!!!)

Går du också i giftastankar nu så här lagom till Alla Hjärtan? Välkommen isåfall att höra av dig om du också vill säga det med en ring. Texten kan förstås lika gärna skrivas på utsidan. 15 mm tjock, ca 13 mm bred. Matt eller blank ytfinish.

Utlottning!

161028-44Jag är med i en filmklubb på nätet som heter Lovefilm. Stort och brett utbud av filmer i alla genrer, från hela världen... you name it, they have it.

Senaste filmen jag hade hemma var "Afrikas Drottning"  från 1951, med Hollywoodlegenderna Katherine Hepburn och Humphrey Bogart i huvudrollerna, en av filmhistoriens klassiker. Mötet i Afrika mellan den strama missionärssystern Rosie (Hepburn) och den Huckleberry-Finn-aktige Charlie Allnut (Bogart) ter sig idag rätt skönt komiskt-naivt. De trickfilmade partierna är supercharmiga : ) och filmmusiken... ahh! När Charlie tar fram Gin-flaskan går de dramatiska stråkarna igång på högsta växel!  Historien följer ett klassiskt linjärt (läs: förutsägbart) hollywoodmanuskript, vilket ju kan vara skönt ibland :))

Hursomhelst... nu till saken: Jag har ett presentkort på två månaders gratis filmhyra på Lovefilm att dela ut. (2-filmspaketet, du får alltså ha två filmer hemma samtidigt.) Värdet på presentkortet är 398 kr.

Presentkortet kommer att lottas ut bland alla som har lagt kommentarer i bloggen från och med idag (torsdag 18/1). Varje kommentar räknas som en "lott", dvs. ju fler kommentarer, desto större chans att vinna : )  Deadline är nu på söndag 21/1, då vinnaren presenteras här på bloggen. / KraM

Mejl från Finland.

161028-46  161028-47
Det är väldigt givande att ha den här direktkontakten med kunden. Många hör av sig när de fått sina smycken och skriver så att jag vill gråta och skratta på samma gång! Tack så väldigt mycket. Skicka väldigt gärna in en bild också, (info@m925.se) med smycket på - jag hoppas få publicera det här på bloggen!  Detta mejl kom från Fredrika i Finland (med tillåtelse att publicera det här)

"Hej! Jag ville bara maila och berätta att jag fick smyckena i torsdags (har inte hunnit maila tidigare). Jag är mer än nöjd : ) Det har inte gått en dag utan att jag haft en av dem hängande runt halsen, jag bokstavligen älskar dem. Du har fått en kund som absolut kommer att köpa mera : ) Tusen tack! Vi hörs snart igen och ha det bra!"

Fantastisk.

161028-42Denna beställning av namnhalsband kom från Norge! -Stine-Marte! Härligt!

När jag tänker på Norge, tänker jag på en av mina favoritförfattare, Erlend Loe. Han skriver böcker fulla med humor, filosofiska funderingar, varm ironi och självdistans. Oförutsägbara och underhållande. Min absoluta favorit är "Expedition L". Glad bör du vara som ännu inte har läst den, som har den framför dig!

Namnhalsbanden finns i webbshoppen, där du kan se några av de olika typsnitt som namnen beställts i (du får precis det typsnitt du vill!).

Husvagnar & vikter.

161028-46I mitt "jobb" (fast det är så roligt att jag inte skulle vilja kalla det jobb) blir det lätt att man sitter alldeles för länge i en ställning som inte är särskilt bra för varken nacke, rygg eller skuldror. Därför är det  helt och fullt nödvändigt för mig att träna, för att jag inte ska bli stel och få ont.

Jag är glad att jag har hittat ett par pass på ett faktiskt riktigt vackert träningsställe här i stan, som jag gillar skarpt! Ett av passen är styrketräning i grupp. Inga maskiner, men med vikter. Och det fina med det är musiken. Det här passet körs till allt från gamla Bon Jovi-hittar, Frank Sinatra, ZZ-top och Galenskaparnas "Man ska ha husvagn"! Det hela blir så lustigt att jag knappt klarar att hålla mig för skratt! Det har sällan varit så roligt att träna!

Sally på besök!

161028-43Jag har en rufsig liten tax med nyfikna, mandelformade ögon hos mig. Som följer varje rörelse jag gör, varje sågtag jag tar. Och slår jag mig ned en stund, hoppar hon genast upp och kryper tätt intill! En riktigt sköning är hon, Sally, med massor av egen vilja! Hon blåvägrar t.ex. att gå ut om det regnar (vilket kan vara ganska skönt...) och hon är en riktig sjusovare på morgonen (vilket också kan vara ganska skönt...)
Hej så länge, från Götet.

LOVE till Alla Hjärtan.

  
 
Det är en del som frågar om jag arbetar i guld. Det är förvisso ingen större skillnad mellan att arbeta i silver och i guld, men desto dyrare att hålla guld i lager! Nu råkar jag ha fått hem en bit brons, som har samma gyllene färg som 18 karats guld. Vill man t.ex ha ett namnhalsband i guldfärg, men egentligen inte bryr sig så mycket om om det är äkta guld, kan man med fördel använda brons.

Kanske något att önska eller ge sig själv eller nån man tycker om till Alla Hjärtan, som ju börjar närma sig? Jag lägger upp det i shoppen!
Love, M.

Magda-lugg!

161028-36  161028-31  161028-32
Det duggar minst sagt tätt bland hårsalongerna på Linnégatan i Göteborg, så tätt att man förmodligen kan börja tala om överetablering. Hursomhelst så valde jag Addwill vid detta senaste frisörbesök, en nyöppnad salong på Linnégatan 7, eftersom jag gärna gynnar nyetablerade, unga kvinnor (som jag!). 

Margareta som driver Addwill hade tidigare salongen "Ask & Embla" på Haga Nygata har verkligen lagt ned ett jättejobb på att göra lokalen i korsningen Linnégatan/Fjärde Långgatan så fin som den är. Jag tyckte verkligen att hon var gullig och jag blev förstås väldigt nöjd med lugg-klippningen också. Så dit går jag gärna igen!

Sött från Maderakka.

161028-29161028-30Försöker mig på en riktig pose här... Sötstilig manschesterjacka från italienska Maderakka. Trekvartsärm och feminin rund krage, femkrone-stora knappar. Liten puffärm. Rejäl och härlig kvalitet.  

Finns just nu i Unik Designs fyndshop till halva priset!

Det är ingen vinterjacka direkt, men med denna milda vinter vi har, går det ganska bra ändå, med lite längre handskar. (Dessutom skulle jag absolut kunna tänka mig att ha den inomhus vid rätt tillfälle.) Om inte såå länge är ju våren här dessutom...
 
 
 
 

Kaffepaus.

161028-35"Te är glömskans dryck", skriver skådespelaren och författaren Erland Josephson. "Man kan släta ut hela tillvaron över en kopp te. Det är som att stryka ett skrynkligt lakan."

Det tror jag att jag ska ta mig en kopp kaffe på : )
Ha en riktigt bra dag! /M.
 
 
 

M925 snart i L.A...?!

161028-86Igår mejlade jag en svensk tjej som inom kort kommer att öppna en butik med skandinavisk design i Los Angeles. Hon har arbetat som celebrity-journalist tidigare och det är nog mycket möjligt att några av celibriteterna där borta kommer att kika in i hennes butik...  Svaret kom redan i går kväll!! - Now, how about this?!? : D

"Hej Magdalena,
"It would be totally cool to have your pieces in my boutique... Thanks for e-mailing, your pieces are really beautiful!"

Kent-halsband.

 
 Specialgjort halsband i silver, till Kent-fan.
 
 

Gabriella på Rockbjörnen!

Detta halsband är specially made for Gabriella i Stockholm, som ska på Rockbjörnen-fest på torsdag. Till svart klänning och stövlar kommer hon att bära detta handsågade halsband av M925.

Visst är det kul att "G:et" i Gabriella liknar lite en G-klav, dels för att hon är musikintresserad och dels för att hon ska på just Rockbjörnen... 

Skickar med några extra visitkort... he, he!
Ha en kalaskväll! /Magda.

Gul Prickig Katt

161028-18På Nordenskiöldsgatan i Linnéstan i Göteborg ligger en riktigt bra vintagebutik: "Chix 2nd Hand".

Där hittade jag idag denna halvlånga svarta silkeklänning med silkeband i midjan och en gul-svart-prickig handväska. Båda har redan blivit favourites.

Örhängena finns i M925 webbshop (www.m925.se) samt på Designtorget.

Mitt frukostbord...

161028-20Jag trivs verkligen jättebra med att arbeta hemifrån! Men ibland är min fina lilla lägenhet liite för liten för att rymma både hem, ateljé och kontor...! Därför ser det inte sällan ut så här när jag äter frukost, bland bindöglor, tänger, silvertråd, dator, räkningar och putsdukar! : )
kraM!
 
 
 
 

Det är i mellanrummen vi möts...

Jag fick ett mejl från en insiktsfull kvinna i Danmark, Kristiane. Hon reflekterar över mellanrum:
"Fysiken talar om för oss att all materia till största delen består av mellanrum. Det är dock sällan vi använder det till något, eftersom vårt fokus nästan alltid ligger på materian. - Vi uppfattar ofta inte mellanrummet alls! 
     
När jag reflekterar närmare över det, så står det klart för mig att det är i mellanrummet mellan tankarna, händelserna och sinnesintrycken som jag är i kontakt med mig själv. Det är i mellanrummet mellan mig och andra människor som vi skapar upplevelser tillsammans och det är där som känslor, framtidsdrömmar och det bagage som vi båda tillför förhållandet, finns. Genom att ändra på mellanrummet mellan oss, kan vi påverka vår relation.  

Känn efter: är mellanrummet mellan dig och en annan person stort eller litet? Är där stora eller små känslor etc.? Är du nöjd med hur rummet är eller är det något du vill ändra? Märk rummet mellan dig och ett projekt, mellanrummet mellan dina tankar - eller mellan dina andetag…"


Mitt tillägg: Inom teatern brukar man säga att det inte är i orden eller handlingarna som dramatiken sker. Utan i pauserna...

Skotskrutigt från unikdesign.se

161028-19Denna skotskrutiga kjol med megabrett skärp, designad av Maria Westerlind, är inhandlad på Unik Designs webbshop. Nina i Malmö som har shoppen är så himla gullig!  Hon har dessutom tagit in en del av M925-kollektionen i sin shop :)

Halsbandet (www.m925.se) och blir snyggt också om man virar det två gånger runt halsen, eller runt midjan. 
 

Gigantiskt namnhalsband...

 
Friida i Landskrona har beställt ett namnhalsband som är 12 cm långt, alltså extremt jättestooort.
(Jämför med frimärket)

Trevlig Trettondagsafton!
/Magdalena

Ingraverad poesi-ring

Fick ett mejl idag med en fråga om det går att gravera in något på ringen i halsbandet och armbandet i serien "Ärtlänk Poesi". Jag gick förstås in i min verkstad och gjorde ett prov med detsamma. Och visst blev det riktigt bra?!

Det är så roligt med sådana här förfrågningar, det är väldigt lätt att man "kör fast" i en modell och inte tänker på modellens vidare potential...

Ha det gott!
/Magdalena
 
 
 
 

Första inlägget

Hej och välkommen till nya M925-bloggen!

Här kommer du att kunna ta del av händelserna i en smyckedesigners vardag: allt det roliga, inspirerande, jobbiga, struliga, fantastiska!! Jag hoppas också att du som är kund hos M925 kommer att vilja mejla in en bild där du har smycket på dig och att jag får publicera det här!!

Utformningen av M925-bloggen har alltså just blivit klar och jag har precis kommit hem från biblioteket där jag har lånat "En första blogg för den orädda nybörjaren" : ) och "Blogga enkelt med blogg.se", båda skrivna av Olle Vejde. Ett tips till alla er som också har läst andras bloggar ett tag och själva blivit sugna på att starta en!

Väl mött ute på den världsomspännande träffpunkten och god fortsättning på det nya året!
Magdalena

PS: Det är Carro på kunskap & design som tillsammans med M925 står för den stiliga designen på bloggen!


RSS 2.0