M925 på väg till Los Angeles!

161028-155  161028-157  161028-154  161028-156
161028-152Det är en hel del att tänka på när man ska skicka försändelser till U.S.A, tullar, speciella fraktsedlar och jag vet inte allt. Men nu är paketet med M925-smycken äntligen på väg till L.A! Butiken som smyckena ska säljas i ligger mellan Downtown & Hollywood, alltså mitt i smeten! Håll tummarna för M925 i landet där drömmar kan bli verklighet..! Bilder från en fantastisk resa i Kalifornien för två år sedan.

Snart börjar bokrean!

161028-159Att läsa en bok ger en inre upplevelse, får oss att drömma, skratta och gråta. Den gör oss nyfikna och tar oss med på underbara äventyr och passionerade möten.

Nu på tisdag startar bokrean med fantastiska priser! Här får du några tips av mig. (Priser ur Bokias rea-katalog).

SKÖNLITTERATUR:
Tärningsspelaren
(Luke Rhinehart): 69 kr. Kult-klassiker om en man som låter tärningarna bestämma riktningen på livet: 69 kr.
Parfymen (Patrick Süskind): 59 kr. Strunta i filmen - läs boken istället! 
Gentlemen (Klas Östergren): 59 kr. Bra helt enkelt. Och välskriven.
8 glas (Hans Alfredsson): 69 kr. Samling korta historier av några av våra "bästa/roligaste", förutom Alfredsson, b.la. Erland Josefsson och Klas Östergren.
Underbar och älskad av alla (Martina Haag): 69 kr. Lättläst och underhållande. Sträckläses gärna högt skrattandes på soffan!

FILOSOFI/RELIGION:
Alkemisten
(Paulo Coelho): 69 kr. En klassiker om att finna sig själv och meningen med livet.
Profeten (Kahlil Gibran): 99 kr. Ytterligare en klassiker med klokheter om hur man navigerar i livets kringelikrokar.
Ett öppet hjärta (Dalai Lama): 69 kr. Se ovan, skulle man kunna säga.

FAKTA:
Modeboken 1900-2000
  (Lotta Lewenhaupt): 119 kr. Ett måste för modeintresserade?!
Stora Retorikboken (Göran Hägg): 89 kr. Vart kan man inte nå här i livet om man behärskar konsten att tala?!
Libers Världsatlas: 99 kr! (Ger dig pirr och livslust livet ut, alltid finns det någon plats på jorden kvar att upptäcka!)
Svenska formgivare (Carolina Söderholm): 129 kr. Om några av våra svenska formgivare samt diskussioner om form & funktion.
Konsten att vara snäll (Stefan Einhorn): 69 kr. Vad är äkta snällhet?

LYRIK:
Hallelujah liksom
(Bob Hansson): 69 kr. Lyrik av det poppigare slaget.

Lägg gärna en kommentar med dina egna boktips!


Fia Ekberg wants to go to Africa.

161028-157Häromdagen sprang jag på en härlig tjej som jag inte sett på länge. Vi lärde känna varandra litegrann när jag också höll på som bäst med musiken och båda spelade ute på småställena i Göteborg. Tyvärr har musicerandet runnit ut i sanden för oss båda, iallafall för tillfället.

Men jag glömmer aldrig den HÄRLIGA och medryckande refrängen i hennes "World Song"!  Avskalat och ärligt. Rakt från hjärtat. 

Lyssna på Fia här. PS: Lyssna även på "Papa".

32 dagar kvar!!!

161028-147 161028-148 161028-149 161028-150
Det har blivit riktig vargavinter även i Göteborg, med så mycket snö att det har behövts skottas på min gård! Visst är det superhärligt!! Men tänk hörrni, om bara 32 dagar får vi sommartid!! Letade fram några bilder sedan i somras, från vår fina badvik! Inte dumt det heller...

Tatuering blir smycke!

161028-139  161028-138161028-159

Anna från Stockholm har låtit sin tatuering bli ett smycke!
Häftigt, vá?!


Att leta efter det positiva hos andra.

161028-144Ämnet i senaste nyhetsbrevet från Kristiane känns relevant. Det är tack och lov inte så ofta jag möter människor av det här slaget, men när det händer blir jag väldigt besviken. Det handlar om att leta fel hos andra, eller snarare om att sluta göra det och se det positiva:

”Även om ingen tycker om det, letar vi efter fel hos andra. Alltså måste det tillgodose ett behov, för vi gör det ju inte utan anledning. Vilket behov? Den klassiska förklaringen är, att det hänger ihop med sidor vi inte kan acceptera hos oss själva. Det är förmodligen ofta sant, men min erfarenhet är att det främst är så att behovet av att söka andras fel uppstår när vi inte tar våra egna behov och önskemål så allvarligt att vi ser till att få dem tillgodosedda.

T.ex. i parförhållandet eller bland kollegorna:  
· När du egentligen har behov av att vara ensam en stund, men istället för att se till att du får vara det, gör något tillsammans med din partner. Senare börjar du leta bevis på att din partner är ”krävande”.
· När du har behov av att träffa någon, närhet eller omsorg. Istället för att se till att du får det genom att bestämma en träff (när det också passar den andre) undertrycker du ditt behov och börjar fokusera på vad lite din partner/kompis gör för dig.
· Eller när man i början av ett nytt förhållande inte kan få nog av varandra, flyttar ihop etc. och undertrycker behovet av att lära känna varandra som självständiga människor och så efter några månader börjar kritiken och anklagelserna komma: partnern är för osjälvständig.

Känn dina behov och handla efter dem!

Detta är möjligt att reda ut. Så snart ditt verkliga behov eller önskemål är erkänt, börjar energin att vända tillbaka. När du sedan börjar handla efter dina egna behov blomstrar du upp och blir levande igen. Om den innersta intentionen för både dig och din partner är att vara tillsammans, kommer förhållandet också att blomstra. När du känner dig levande, glad och nöjd med ditt eget liv är du naturligt och utan ansträngning kärleksfull, icke-dömande och empatisk mot andra."

Nya Sonic ute.

161028-131  161028-132
I går damp nya Sonic ned i brevfacket. Musiktidningen som kommer ut 6 ggr om året innehåller en cd med 18 handplockade låtar av de mest spännande banden just nu, enligt Sonic-redaktionen. Bilden till vänster visar den senaste plattan - kolla in den sköna, smyckegalna tanten : ) Till höger ser du den näst senaste, som jag lyssnat typ konstant på i två månader nu.

Att prenumerera på Sonic är ett bra och smidigt sätt att hålla sig lite ajour med vad som händer i musikvärlden och få ett smakprov från olika band och artister som iallafall jag säkert skulle missat annars. Detta till det kalasiga priset på 299 kr per år!

Ryskt fynd.

161028-129När jag senast var hemma hos mina föräldrar hittade jag även en rödblommig scarf bland mammas gamla avlagda kläder. Scarfen fick hon en gång av sin syster (alltså min moster Bibbi) som hon inhandlat under en resa i Ryssland, längs Transibiriska järnvägen. Gillar den!
Av hela mitt hjärta...

Det har kommit in så många fina beställningar inför Alla Hjärtans Dag idag. Jag är fascinerad över påhittigheten, så många bra, fyndiga, roliga och inte minst kärleksfulla texter och budskap som ni har velat föreviga i ett smycke! 

Ab imo pectore - Av hela mitt hjärta... önskas ni alla en kärleksfull Alla Hjärtans Dag!

Stor kraM från Magdalena & M925


Hälsningar från Ann-Sofie & Caroline!

 

Dessa fina bilder damp ned i min mejlbox i helgen, från Ann-Sofie och Caroline
i sina namnhalsband från M925! Tack så väldigt mycket!! Tack också för era fina hälsningar.
You make my day too!!! : )

Fyndat i mammas klädlådor.

161028-123Jag har lämnat tillbaka Sally till pärona i helgen och som vanligt när jag är där, har jag letat i klädkammare, lådor & förråd efter sådant som kan återanvändas. Alltid är det något som plötsligt ses med nya ögon.

Jag fann b.la. denna skira blus, som mamma inhandlade 1976 i en av Jönköpings finaste boutiquer på den tiden, Boutique Hoppsan! (med bara "fina", utländska märken). Där handlade hon när hon ville kosta på sig något alldeles extra. Nu 30 år senare får blusen alltså nytt liv... känns roligt!

Fina till festen. (Närbild.)

161028-118Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp en större bild på de ljusgröna vintageörhängena som jag visade i ett tidigare inlägg. Och visst behövs det för att man ska kunna se detaljerna, så här kommer den!
Skicka ett smyckogram!

161028-113  161028-114  161028-115  161028-117

161028-116En alldeles ny tjänst är hos M925 är Smyckogrammet! Precis som du kunnat skicka Blommogram till någon som du vill uppvakta lite extra, kan du nu via M925 skicka ett Smyckogram! 
Välj bland något av de rara korten som gjorts av Caroline L. speciellt för M925. Läs mer på hemsidan under fliken "Beställ"!
-När jag tänker på dig blir jag glad...


M925 i tidningen CITY!

161028-111   161028-112
Min väninna Beata visade mig ett utdrag ur tidningen CITY i Göteborg från d. 30/1, där M925 var med! Så vitt jag vet är det första tidningsnotisen om M925, så det känns stort. 

Artikeln handlar om nätshopping och i högerspalten, tipsas om bland annat www.m925.se

4 dagar senare....

161028-110...har tulpanerna slagit ut och antalet unika besökare blivit 171 stycken fler, sammanlagt 771 stycken sedan starten för drygt en månad sedan! Sedan tulpanerna var knoppar blott har alltså antalet unika besökare ökat med 28,5%! Det känns verkligen spännande! Välkomna också att lägga en kommentar : )

Stilla och rofylld som en skogsjö.

161028-106Jag har just kommit hem från ett pass styrkeyoga, idealiskt för att träna upp och skärpa balansen, koncentrationsförmågan, uthålligheten och styrkan. Vad mer behövs? Det är också en ypperlig träningsform för stela axlar & nackar och självaste Madonna säger sig ha byggt upp sin fysiska och mentala styrka med just poweryoga... Dessutom, efter ett yogapass känner jag mig lugn och rofylld som en skogssjö. Rekommenderar!!

Liten hund i fönsterkarm.

161028-103  161028-102
Jag har ju fortfarande lilla Sally på besök och en av hennes favoritplatser hos mig är i fönsterkarmen, där hon kan följa med i vad som händer här utanför. Jag brukar inte sätta på henne kläder, men det drar ju gärna lite kring fönster och hon låg och darrade av frusenhet. (Att lämna fönsterkarmen var det dock inte tal om!) Därför blev hon insvept i en filt och fick min mössa på huvudet. Men se, då var det där ute inte så spännande längre. Hon tog sig en liten lur istället, där under mössan : ) 

Vintage re-made.

Gillar du vintage-smycken finns det nu ytterligare en anledning att hålla dig uppdaterad med M925-bloggen! Förutom att jag lägger ut nya M925-modeller här, kommer jag även att då och då lägga ut en del handplockade vintage re-made smycken, dvs. 2nd-handsmycken som gjorts om, putsats upp och läggs ut till försäljning! 1 ex av varje. Först ut är dessa tre matchande modeller. Fraktfritt! Mejla till magdalena@m925.se. Först till kvarn!

161028-88   Ett pärlemoskimrande fast armband i gyllene toner. 55 kr.


161028-90Överst t. vänster: Ett ljuvligt halsband med en klase av gräddfärgade pärlor. Guldfärgat band med ändar och lås: 135 kr. (SÅLT)
Öv. t. höger: Ett skimrande, fast armband i gyllene toner: 60 kr.
Till vänster: Örhängen med gräddfärgade pärlor på "guld"-platta. Stift med plopp: 65 kr (SÅLT)

Tulpaner & chokladglass!

161028-88Idag har jag varit och handlat tulpaner och chokladglass för att fira M925-bloggens första månad, under vilken 600 unika besökare varit inne på bloggen! Det tycker jag är jättebra och jätteroligt!! Hoppas att ni vill komma tillbaka : )
Chokladpussar från Magdalena & M925!


Namnhalsband med egen handstil!

 
           För några dagar sedan fick jag ett mejl från Victoria i Stockholm med bifogat foto på hennes fina namnteckning. Kunde M925 föreviga denna i silver? - Jag blev väldigt glad att hon blev så här glad..:
 

"Åh tusen tack Magdalena för det fina halsbandet! Jag är supernöjd, precis så som jag hade tänkt mig, om inte bättre! :)  Jag är mer än nöjd! Kram kram kram och återigen TACK!! från Victoria


RSS 2.0