Lågprisflyg till Marseille!

Ryan Air har börjat flyga från Landvetter direkt till Marseille i Provence, södra Frankrike! Staden i sig är inte så värst rolig, ganska stökig och med hög kriminalitet. Men strax utanför ligger helt sagolika byar, städer och platser. Här tipsar jag om några! 


image753image751En kvarts bussresa från Marseille tar dig till en helt annan, sagolik värld. Där störtar vita kalkklippor ned i smaragdklart vatten och syrsorna spelar så högt att de går att spela in på mobiltelefonen :)

Skulle jag bli tvungen att lista femton favoritplatser i vår vackra värld, skulle Les Calanques bli en av dem. Så vackert att man nästan inte vet vart man ska göra av sig själv och de övervällande känslorna. 

 

 


Fiskebyn Cassis
image748 image749
Cassis är en liten, genuin fiskeby strax sydväst om Marseille med fin sandstrand och mysiga hamnkvarter.  Lätt att nå med tåg från Marseille på på 25-30 minuter. Observera att tågen går extremt sällan på söndagar! Från Cassis går även båtar ut till Les Calanques.
 image755 
Staden Aix, strax norr om Marseille, kallas för Provences kulturella centrum. Här finns Frankrikes äldsta universitet och staden var b.la. konstnären Paul Cezannes hemstad. 

image754Aix är precis som en riktigt härlig fransk klyscha, alltså precis det som man drömmer om när man drömmer om Frankrike: små, charmiga gränder och torg med springvatten. Blommor som klänger längs de historiska husen. Små delikatessbutiker, lösa hundar och rutiga dukar. Baguetter och boule.
I Aix finns förstås även en rad historiska sevärdheter samt marknad flera förmiddagar i veckan.

Fortsätter man vidare norrut når man efter ett tag ett av Frankrikes mest dramatiska naturområden, en hisnande canyon vid namn Georges du Verdon. Där kan man rida, klättra, vandra, kajaka.... Men det får nog bli ett rese-inlägg till om det, så småningom.


Schack Matt.

Som sann cineast, känner jag mig förstås berörd av Ingmar Bergmans bortgång. Så tog döden till sist hem spelet. Eller? Ingmar Bergman kommer att finnas kvar, genom sina verk. För all tid.

Så uttalas det.

Titt som tätt får jag frågan vad M925 står för. M:et står för Magdalena och 925 anger att det är äkta silver jag arbetar med, eller Sterling silver som det också heter. (925 anger finhalten/renheten av silver.)

En annan fråga är: Hur uttalar du M925? Och tanken är:

image470


Filmsommar.

image744image745image746
Nu var det verkligen längesedan jag skrev om film här på bloggen! Men håll med om att det är en perfekt sommar - om man ser det ur ett filmperspektiv.

Hasse Alfredsson & Tage Danielssons charmiga, smågalna och humoristiska historier som de gjorde i hop med Gösta Ekman, Margaretha Krook, Lena Nyman och Ernst-Hugo Järegård m.fl. är riktiga pärlor och smilbandsdragare. Varma, samhällssatiriska flörtar. Sextio- och sjuttiotal. Jag hyr dem genom Lovefilm men har precis för mig att man kan köpa en samlingsbox på Ginza också, om man vill kunna ta fram dem närhelst det passar!

Bokbytarkväll.

image743Igår kväll kom jag hem med en hel bag full med läsning!

Vi var några stycken som träffades för att byta böcker (mycket trevligt!) och jag kom alltså som sagt tillbaka med en hel del att läsa.

De flesta lite nyare som t.ex Nick Hornby, Johanne Hildebrandt och Unni Drougge men också några klassiker av Stieg Trentner och Alistair Maclean. Även en gammel skön en som visst ska vara en riktig goding: Bo Baldersons (pseudonym) "Statsrådets fall" från -72.

Några deckare slank med också, trots att det inte är min starkaste gren: två Håkan Nesser, enstaka Mankell och så normannen Nesbö, som är väldigt poppis i Norge.

Nu skall här läsas!!

SM-vinnarna.

image742Barsebäcks Golfklubb spelade riktigt bra och tog hem de flesta av priserna under helgens Golf-SM i Hok.

Till höger ser du Louise Stahle, som betraktas som Annica Sörenstams efterträdare. Hon spelar turneringar över hela världen och blev proffs 2005.

Här med vinnarsmycket från M925 som du ser lite närmare i ett av inläggen nedan.
 
 
 
 
 
 

Magdalena-bukett.

image775Jag fick en så vacker sommarbukett av mamsen igår på min namnsdag 22/7. 

Visst är den härlig!
 
 
 
 

Underbara barn.

  image776image731image734
Lilla Ella, mitt syskonbarn och guddotter, har just fyllt två år och allra gladast blev hon för sin Pippi-dress! Storebrors favoriter är poliströjorna, han har tre stycken!

M925 designar vinnarsmyckena till Golf-SM.

image729I skrivande stund avgörs SM i damgolf på vackra Hooks Golfklubb utanför Jönköping. Jag/M925 har specialdesignat 10 stycken vinnarsmycken, som du ser på bilden till vänster.
 
Det lite kraftigare hänget i silver har en gulddetalj i form av en golf-flagg.

Även asken av krokodilskinn och med klubbens logotype i silver, har tagits fram enkom för detta tillfälle.

 

 

 

 

 


Rutiga bralls.

1: image725 2: image726 
image728Igår när jag skulle gå till Posten med den mkt trevliga personalen, särskilt Anna ;)  (bild 1 och 2: ingen kö!) mötte jag en karl som skrattade åt mina nyinköpta bralls (bild 3, fast 3:an vill inte fastna...) 

Karl´n sade att han aldrig hade sett såna brallor förr och att det var därför han skrattade... Tja, mig gör det detsamma, jag föll för dem just för att de är så där gött ful-snygga snedstreck roliga.

Vit, v-ringad king size-tröja till de rutiga och så min stora silverring, som jag alltid har på mig!
 
 
 
 

A walk on the wild side...

image723 Hörrni, jag har värsta lappsjukan!  :(   Fick tyvärr inte det fin-fina rummet  som var som gjort för mig & M925. Snyft, det är verkligen dags att få lite liv och rörelse runt omkring mig på dagarna. Jag får söka vidare.

Hursomhelst, i dag har Lou Reeds A walk on the wild side gått ett par varv på min spelare, så på den och på lappsjukan tänkte jag ta ett varv runt kyrkan härutanför :)


Folklore från sommarloppis.

image721Dagens: luftig, skön och broderad blus från sommarloppis på Blågårds Plads i Köpenhamn. Vita jeans är förstås fräscht till, men idag valde jag de röda, för lite mer bett och kontrast till det snällare folklore-stuket. Kulhalsband i silver från M925, 50 cm kedja.
 
 
 
 
 

Mysigt magdamusik-tips!

image719Här får du ett riktigt härligt, blues-pop-jazzigt musiktips som är som den mjukaste salva. Passar fint till regniga sommarkvällar!
Amerikansk-canadensiska Madeleine Peyroux flyttade till Paris med sin mamma som trettonåring och började sin musikaliska resa som gatumusikant på stadens gator och torg. I början på året (2007) släppte hon sitt senaste album, det personliga Half the perfect world.

My Space får du ett smakprov, men köp skivan! Hon är verkligen värd att gynnas och jag tror att den kommer att ge dig stor glädje. Länge!

Har ni det bra??

image718Hej allihop! Hur har ni det? Har ni det bra?
Var är ni, vad gör ni, regnar det på er?

Hälsningar från Magda & Sally
 
 
 
 
 
 

Hjärter Kung letar efter Hjärter Dam...

Jag gillar ju att testa nya saker, så för ett tag sedan hängde jag med en kompis till en spådam! Även om jag är övertygad om att det finns mer mellan himmel och jord än det man kan se och ta på, är jag i grunden logiskt tänkande och drillad i diverse analytiska discipliner, så detta besök var bara för skojs skull. 

Jag fick kupera. Sedan dra fyra kort: 

image685

Spåkvinnan: (HÄPEN)  -VEM ÄLSKAR DIG SÅ HÄR MYCKET?!?
Magda: - Öhhh... ingen aning... (mina föräldrar kanske :)
Spåkvinnan: Det är en härlig man, (lägger upp nya kort) han är tre eller fyra år yngre än du, som du kommer att träffa. Han är antingen ljus eller mörk (nähä?!!)
Magda: Och var ska jag leta efter honom?
Här kommer det bästa: Spåkvinnan: Du behöver inte göra nånting, han hittar dig! Men först ska du göra karriär och sen säger det bara smack! 

-Detta innebär alltså att jag kan lägga ned hela grejen, luta mig tillbaka och hoppas att karriären går snabbt! Trist bara att hon inte kunde uppge namn och adress... Det hade liksom blivit lite smidigare då. Hon sa heller ingenting om varken Michael Nyqvist, Jude Law eller någon schweizisk joddlare. Men det hade kanske kostat mer än hundra kronor!

Välkommen till Gunnebo Slottspel i helgen.

image711 image712
Den 6-8 juli bjuder Gunnebo Slott  utanför Gbg/Mölndal på Slottspel med 1700-talsmusik, praktfulla klädparader, spännande föredrag,  matupplevelser och dramavisningar. Det blir krutrök och kanoner när svenska och danska soldater drabbar samman i Slaget vid Kvistrum. Alla aktiviteter ser ni här.

Här kommer även finnas en mat- och hantverksmarknad ute i trädgården och i slottsbutiken där M925 kommer att finnas med. Välkommen!

PS: Och vet ni vem som kommer att hjälpa till med skyltningen och försäljningen? Jo, Madde!

Linslusen i Västkust-tidning.

Idag är jag första-side-flicka i dagstidningen Bohuslänningens Uddevalla-del! Hi,hi! 
Bildtext: Magdalena visar silversmycken och passar på att ta några bilder som hon ska lägga ut på sin blogg. (!)

 image705


Godbitar från årets Hantverksglädje.

Otroligt många besökare hittade till Hantverksglädje i Bokenäset i Bohuslän på premiärdagen idag, där ju även M925 är med.  Här är några av mina personliga favoriter ur utställningen:
 image695 image697
Ovan: fantasifulla träskulpturer av Håkan Apelryd, som även finns på Röhsska Museet och anrika Bohusslöjd på Avenyn i Göteborg. (Blomsterpinnar till vänster och tandpetshållare till höger!)
image700 image701 image702 
Alma & Lisa var och kollade in läget. Bredvid dem: snibbskål för öl och brännvin, som den såg ut på 1500-talet. T.h. akvareller av Göran Dahlgren.

Utställningen pågår till och med den 4:e augusti.

Kommer du ihåg dom här?

image689 image690
image688På senaste träningspasset kördes några riktiga slagdängare från åttiotalet... Kommer du ihåg "I wanna rock" med Twisted Sister, "Poison" med Alice Cooper och så skäggen då, från Texazz...

Jädrans, det var tider det!! Muahhhhh!

Bilderna är förresten hämtade från de resp. bandens hemsidor... har inte precis frågat, så jag hoppas att det går bra, man vill ju inte ha de här efter sig... Tänk dig: det knackar på dörren. Du öppnar och där står en vansinnig Dee Snyder med en yxa och blod i mungipan och vrålar: Don´t steel our picturez, you gotta ask first, shi*head!!!!!!!!!

Då kan man verkligen snacka om MUAHHHHHHH!!

RSS 2.0