Trevlig inredningsblogg & bra webbshop hos Akvihome!

image509
image510
image514Dessa smil-framkallande bilder har jag fått lov att låna från Akvis Stilblogg som gulliga Anna i Stockholm har. 

Koppen på bilden överst är reklam för plastikoperationer (...) nummer 2 för ett underklädesföretag och påsen på den sista bilden fick man när man köpte en viss kriminalroman, he,he!

Bloggen är knuten till hennes webbshop Akvi Home där hon säljer riktigt fina inrednings- och presentsaker! Till exempel den stilrena ljushållaren med sugpropp t.v, så att man kan mysa även i badrummet! (Finns även vinglashållare med sugpropp för den som har badkar och nån att mysa i badkaret med... :)

Provat någon ny grej nyligen?

image508 image507
Hur ofta provar man på något nytt i vardagen, egentligen? Något som man aldrig gjort förr? Det behöver ju faktiskt inte vara så märkvärdiga saker för att det ska piffa upp lite, en ny krydda, ta en ny väg till jobbet/skolan eller kanske som jag gjorde igår, testa ett nytt träningspass: coreboll.

I början hade jag svårt att hålla mig för skratt, det kändes väldigt komiskt att sitta och hoppa på en boll! (TUR ATT NI INTE SÅG MIG!!) Kissnödig blev jag med :) Men fascinerande ändå: så många saker/övningar man kan göra med en mjuk boll...! Och det kräver minsann sin balans/koncentration/styrka att till exempel balansera på knä på den  :O

Tipsa mig gärna om någon annorlunda grej som är kul & uppfriskande att testa!

Varma hälsningar från Maja!

image503 image505
Detta skrev Maja till mig idag på Majas blogg:

"Det är så fantastiskt när möjligheten ges till oss som inte kan göra smycken, eller inte är kreativt lagda, men ändå har idéer, att det då finns någon som kan förverkliga idéerna. Pricken över i:et är att du gör det med kärlek och inlevelse, och man som kund känner sig speciell".

Tack Maja och förstås även till alla er andra som ger så underbart fin respons. Och vet ni: ni är speciella, varenda en av er!

You make my day!
Stor kraM!

Dogtag. Bokstavligen.

image496
 Jag har lilla Sally på besök igen! Hon är så mysigt sällskap och ser även till att jag får en rast då och då. 

Ganska ofta kommer det fram någon som vill klappa och prata lite. Nu senast var det en fransman som tyckte det var väldigt skojigt att hon hette "Sally" ( "Salut" = hej på franska ju)

Hursomhelst så har hon förstås fått sin egen Dogtag :) 

Lösningen på akut skolavslutnings-presents-problem!!

image494 image495
 Flera har "upptäckt" att den klassiska silvermedaljongen är en väldigt fin present till  skolavslutningen eller en annan minnesdag.

Förutom att sätta ett litet foto inuti, kan man fästa en bit handgjort papper med en dikt eller andra fina, tänkvärda ord, bredvid. Eller kanske en torkad blomma eller en sparad liten hårlock?

Välj mellan den släta veneciakedjan som visas på bilden, eller kulkedjan. Har du redan en kedja går det också bra att bara beställa själva medaljongen. Beställningar görs som bekant på www.m925.se

Kreativ tänknik.

I morse var jag på Kreativ Frukost på nyrenoverade Scandic Opalen i Göteborg. Arrangörer var Tänkologen PA Ståhlberg och TalareDirekt

Spännande och inspirerande och framförallt gav det mig en påminnelse/bekräftelse om hur intelligent, modig och kreativ jag redan är!!! Och ödmjuk!!! ;D
Trevlig helg från Magdalena!

Lägg märke till livet!

image486För ett litet tag sedan gjorde jag ett litet experiment.

Jag gömde mig bakom en buske uppe i en liten backe, där jag kunde se ut över ett alldeles fantastiskt träd. Trädet stod i full blom och var fullt av vackra, vita blommor. Doftade gjorde det också. Jag satt där i cirka femton minuter och betraktade människorna som gick förbi. 

Sjutton personer passerade trädet under de femton minutrarna som jag satt bakom min buske. Sjutton personer och vet du hur många som lade märke till det underbara trädet??? EN person. 
En enda person uppmärksammade och njöt av detta blomstrande mirakel, resten: 94,2 procent gick bara förbi!!

Jag vet  till vilka procent just DU hör, du har ju lagt märke till mig & M925!!  :)
kraM!


Långa Poesihalsbandet i Jönköpings-tidning.

image488image490En av M925-återförsäljarna (På Pricken Röd i Jönköping) tillfrågades att låna ut smycken & kläder till ett modereportage i senaste Nöjesnytt. Det blev det långa poesihalsbandet och armbandet.
Foto: Martina Wärenfeldt/M Studio, Växjö 

Fint till Mors Dag är även att gravera ditt och dina ev. syskons namn på någon eller några av ringarna i halsbandet/armbandet!

Hur uttalas det?

Titt som tätt får jag frågan vad M925 står för. M:et står för "Mej" (eller Magdalena...) och 925 anger att det är äkta silver jag arbetar med, eller Sterling silver som det också heter. (925 anger finhalten/renheten av silver.)

En annan fråga är: Hur uttalar du M925? Och tanken är:

image470


Shout Out Louds.

image471
Åhhh,  som det gamla Cure-fan jag är, har jag fått nippan på Shout Out Louds musik! Upptäckte bandet tack vare senaste Sonic-tidningen.

S.O.L spritter Cure-pop som när den var som piggast! (Ni har säkert hört sommarhiten "Tonight I have to leave it") Bra bra bra! Dessutom kommer bandet från Jönköpingstrakten, där jag ju också kommer från, vilket känns extra kul! (Men jag är glad att texterna inte handlar om mig, då hade jag nog blivit ledsen... sånt där konstigt man börjar tänka på när man själv har spelat musik.)

Närmsta spelning ser ni på bandets hemsida och få några smakprov på deras My Space-sida. Kolla kolla kolla!

10 augusti och Way out West-festivalen i Gbg: kom kom kom!
Rock the world S.O.L !
Pressbild från bandets hemsida.

Golfaccessoarer utöver det vanliga.

image465
Idag har jag inlett ännu ett roligt och spännande samarbete, denna gång med Gillmar Golf  som jag knöt kontakt med på golfmässan nyligen. Gillmar Golf är en golfshop på nätet som erbjuder bra och roliga golfprylar. Nu även golfsmyckena från M925.

Gill i sin tur, har ett spännande samarbete med en stor aktör på marknaden, så det hoppas vi kan leda till något riktigt bra för oss båda!

Second Hand Re-made från Brick Lane!

 
image443image442Dessa pärlor och halsband hittade jag Second Hand på Brick Lane i London. Pärlorna har fått silverkrokar till öronen (nickelfria) och små rosetter och säljs här för 50 kr paret. Färgen är creme/aprikos.


  Det fina med pärlorna är att de är ganska stora, 15 mm i diameter. Jag har ett par stycken av dem och rosetten kan fås i någon av de tre olika färgerna. Skulle du vilja sätta på en egen rosett i någon färg som passar till just din outfit, är det enkelt att göra själv. (Det går också att ta bort den, om du föredrar dem utan rosett.)

Halsbandet nedan har jag endast ett ex av. Det är 1,30 meter långt!! (total längd) och har både små (8mm) och stora pärlor (15mm).  165 kr tar jag för halsbandet. (SÅLT)


image444image448

 Ett skimrande, fast armband i gyllene toner som passar fint till pärlorna. Bredd 2 cm. Innermått: 6,5 cm i diameter (normal till smal handled): 65 kr.

Skicka ett mejl till magdalena@m925.se om du är intresserad!


M925 flyttar in i finrummet.

image437 image430
image436 image438
Idag har jag varit i Skövde för att leverera & skylta upp M925-smycken till butiken Tre Guldsmeder på Skövdes huvudgata, Storgatan 13. Guldsmeden Mikael Hjalmers, en av mina läromästare under åren som gått, har nyligen tagit över denna smyckebutik. 

Jag är mycket stolt över att ha kommit igenom nålsögat, blivit godkänd av Mikael och fått flytta in i de fina smyckesalongerna. Härligt lycka till med din nya butik, Micke!


RSS 2.0