Nansensgade-kvarteret.

image408Kommer du med tåg till Köpenhamn, gå då inte av på Centralstationen (Hovedbanegården) - åk vidare en station till, så kommer du till Nörreport. Härifrån går du på ett par minuter till Botaniska trädgården med sitt runda växthus, en fantastisk oas mitt i stan. Vill du inte missa Ströget ligger det ett stenkast härifrån och vill du hellre utforska de charmiga Nansensgadekvarteren ligger de också alldeles om hörnet.

image404image411På Nansensgade kan du hygge dig både dag och natt. Här ligger bokförlag, konstgallerier, tatuerings- studio, flera bra butiker, barer & restauranger.


Framåt kvällningen äter du förslagsvis  tillsammans med musiker och skådespelare och annat löst folk ;) på BankeRåt. Kom ihåg att besöka toaletten när du är där he,he! Vinbaren Bibendum är ett av Fridas toppen-tips.

image413På shoppingfronten vill jag rekommendera ett besök i KENDT. Där görs och säljs de läckraste handsydda klänningar i ett ex. av varje. Snygga skor hittar du mittemot, hos Apair.

Den virkade scarfen som Frida har på sig på rosett-smycke-bilderna handlade hon i butiken FreeStyle, också på Nansensgade. Väl värd ett besök! 



image414Mittemot BankeRåt ligger ett riktigt bra bageri, som förstås har öppet på helgerna då kön inte sällan ringlar sig ut på gatan! För att kunna njuta de LJUVLIGA Thebirkes får man inte ha för långa sovmorgnar, då riskerar man att de är slut, hemska tanke!!