Till den finala orsaken...

 Det är dit jag vill! Ända in till kärnan!
Har börjat läsa en bok som jag tänkt i 16-17 år att jag skulle läsa, hehe :)
I helgen krävde den min uppmärksamhet!!! Sånt där är spännande tycker jag, när något pockar på.
Men jag måste erkänna att hela filosofins historia på ett bräde... det blir lite snurrigt, även om det är i romanform...
Denna bok var världens mest sålda år 1995 och totalt såldes 30 miljoner ex!!!

Göteborgs Dramatiska Teater

Vilken härlig helg! Här har det allt lockats fram lite pigment på vinterblek panna och andra kroppsdelar! Det har varit picknicks i körsbärsträdsprunkande trädgårdar, balkongmys och löprunda.

Och inte minst blev det SYLVASS teater på den fina, lilla teaterscenen i Stigbergsbacken. Strindbergs Dödsdansen - om ett äktenskap där båda parter skapar ett fullständigt helvete för varandra - ändå väljer de att stanna kvar. Vidrigt fantastisk pjäs...  Jo, kändes lite skeptiskt till en början i den vackra vårkvällen, men det var: WOW. Omskakande och uppfriskande på samma gång. Rätt rolig med på sätt och vis... Och jag tänker att en av teaterns (konstens) huvudsakliga uppgift är att synliggöra.

SYLVASST var även skådespeleriet som vi fick uppleva alldeles från scenkanten, på 1,5 meters avstånd från aktörerna (b.la. Peter Harryson). Till och med 11 maj har du möjlighet att se pjäsen! Gör det!

I simply love rings! NYHET!

Här har ni en som är mycket, mycket förtjust i ringar. Hade gärna haft fem fingrar till... Minst! 
En överhettningsprocess här i min verkstad gör dessa smala silverringar helt unika!

Klicka här för mer info!
 

The time is always NOW.

Våren är tiden då man liksom vill börja om på nytt... Man putsar rutorna och rensar i lådorna. Kanske hittar man då något som man får lust att ta tag i.

Detta vackra klockverk fanns inuti en tråkig, halvgammal klocka som fanns med i en fyndlåda som jag köpte på Brick Lane i London för några år sedan. Vem kunde ana hur vacker den på utsidan så intetsägande klocka var på insidan!! Den vill jag absolut göra en infattning till och bära som smycke.

Även baksidan på urverket är vacker, så jag vill inte dölja den, gärna ett fint mönster, men den ska ändå inte fastna i kläderna...

Så här ser utgångspunkten ut: Urverket, en bottenplatta och en sarg...
 

Återkommer när jag är färdig!
 
 
 
 
 
 
 
 

Masterpiece från M925 blir megastaty i Göteborg.

Nu har Göteborgs kommun bestämt sig för vad som ska pryda den nya rondellen vid Linnéplatsen, Göteborg. Det är en liten och extremt lokal kreatör som valts, det tycker vi är väldigt roligt, säger Börje Magnusson vid kommunens kulturförvaltning.

Motivationen lyder som följer:  "Ringen Masterpiece är helt enkelt ett mästerverk. Skulpturen kommer att sprida glädje med sin skönhet och även lite lyx och glamour till området. Den blir som en port till Slottskogen, denna oas och mycket speciella plats, mitt i stan."

Skulpturen är ytterligare ett steg i förnyelsen och moderniseringen av stadsdelen Linnéstaden, där skulpturens upphovskvinna Magdalena Johne, M925 Design, även bor och verkar.

Ringen har gjutits i skala 1:150, är således hela 3 meter hög och kommer att stå i ett hav av vitsippor, vilket  Magdalena själv har fått bestämma. "Vitsippor är för mig den absoluta symbolen för inte bara våren, utan även för livets mirakel", säger hon. "Och visst är det ett mirakel att min ring nu har blivit en skulptur mitt i självaste Göteborg!"

Skulpturen är i skrivande stund på väg att lastas från gjuteriet till Linnéplatsen.
 

RSS 2.0