Regents Park i full blom.

För att komma till den fruktansvärt mysiga och exklusiva stadsdelen Primrose Hill i London kan man ta en buss till London Zoo,  men då missar man Regents Park (om man inte går igenom den på väg tillbaka (beroende på vart man åker i från, vill säga!). Annars kan du ta tunnelbanan till Marylebone (Madame Tussaud´s) eller Regents Park. Sedan promenerar du genom hela Regents Park (som är huge, ha bra promenadskor på dig, det hade inte jag...!)

Imorgon, söndag, kära läsare, får du hänga med på spaning efter Jude Law i Primrose Hill :))

image322 image324 image323
image325 image326 image327

East End Girl bland skatter och skräp.

image303 image308
Hej kära läsare! Här får du hänga med till Brick Lane i East End och marknaden som pågår där på söndagarna. Det är där och då det händer! Brick Lane är själva pulsådern, men marknaden breder ut sig på flera sidogator, så se till att du har gott om tid när du själv åker dit!

image315image312I området firar den lite mer alternative Londonbon helg, på någon av de coola pubarna & de etniska matställena, eller rotandes bland en galen blandning av skatter & skräp. Testa någon av bagel-bagerierna el. köket på Bangladeshi Restaurant!

Det finns förstås också många grymt schyssta butiker i området, som har öppet hela veckan, bland annat den häftigaste/roligaste alternativ-butik jag vet: JUNKY. De säljer recyclade/omgjorda Second Hand-kläder, de mest uppfinningsrika kreationer som både fascinerar, lockar till skratt OCH skapar seriösa cravings (där kom det igen!!). 1 ex av varje. Klänningar av gamla skjortärmar och tyll, överdelen på en hoodie/luv-tröja med hängslen... 

image310 image304
Sist jag var där köpte jag ett roligt halsband gjorda av en dragkedjor (rött, se bild ovan, ovan). Denna gång föll jag för en helt underbar mjuk tröja, med sned skärning upptill och med den ena ärmen helt öppen. Snäv, svart "mudd" nedtill. (Se bilderna ovan). (Hade velat ha halva affären... minst!) Adress: JUNKY, 12 Dray Walk (Brewery House, en sidogata till Brick Lane), London E1. Örhängena är egen design, M925.

Imorgon får du ta del av sista rapporten från London - då tar jag dig med till den mysiga stadsdelen Primrose Hill, där bl.a. Ewan Mc Gregor, Jude Law och Kate Moss har vuxit upp (och där Mr. Gorgeous (Läs: Law) fortfarande håller till). Lite stalker-varning på den rapporten : )


Oemotståndliga...

image281  image280  
image279  image282
Dessa skor... tycker jag är som en melodi. Som en liten, fin, melodiös visa en vårdag när de nya kaprifolknopparna letar sig upp mot ljuset. Som en vårflirt bakom lätt tonade solglasögon, månglans över en stilla skogssjö. Och det bästa av allt: de är mina! 

Exhibit, 22nd Carnaby street, London. Matchande silverskärp från Mango, Regent Street.

Columbia Road Flower Market! (London del 3).

image259  image262  image261
image263  image264  image265
image266Sedan lång, lång tid tillbaka (över hundra år!) finns det på en smal gata i hjärtat av East End, en alldeles underbar blomstermarknad. Columbia Rd Flower Market äger rum på söndagarna fram till kl. 13 och skapar en helt egen liten magisk, färgstark värld av blommor, växter och lökar, trädgårdsbutiker och caféer. Mina varmaste rekommendationer inför ditt Londonbesök! 
T-bana: Shoreditch


PS: Här finns även en söndagsfotograf som tar helt underbara bilder med olika teman. Denna söndag var det "The String Thing" som gällde och jag ställde gladeligen upp med hjälmen i högsta hugg! Kolla in coolingen här och här! Det var riktigt good fun! :D

PS 2: Imorgon kommer mer tips från London (shoppingrunda!) Nu måste jag visst gå och slagga... Godnatt!

Min älskling: Spitalfields!

Följande notis fick jag publicerad i Allt om Resor för något år sedan. Gäller fortfarande!!

image267East End är ett av Londons äldsta områden och de gamla arbetarkvarteren har på senare tid blivit ett av stadens kulturella centrum. Atmosfären är avslappnad och vänlig, mångkulturell, kreativ och trendig.

Bohemiska inomhusmarknaden Spitalfields Market grundades i slutet av 1600-talet och blev snabbt en berömd frukt- och grönsaksmarknad. 1992 blev marknaden ett forum för innovativ hantverksdesign för dem som gillar annorlunda prylar eller som bara vill få inspiration.

Botanisera bland unika väskor, smycken, kläder, skor, skärp, solgalsögon, lampskärmar, mattor, bildkonst och väldigt mycket annat!

I området finns mängder av barer, coffee houses, gallerier och restauranger. Njut av viktoriansk arkitektur. Upplev blomsterprakten på Columbia Road Flower Market (söndagar), Victoria Park, promenera längs Regent Canal och ta del av det vibrerande nattlivet runt Hoxton Square.

Adress: Brushfield Str., East End, London (E1)
T-bana: Liverpool Str. (Central, Circle & Metropolitan Line), Aldgate East (District & City Line), Shoreditch (East London & District Line). Öppettider: vardagar 11-15, söndagar (bästa dagen) 9.30-17.30.

Magda on top of the world! London del 1.

When a man is tired of London, he is tired of life, for there is in London all that life can offer...

  image254  image255

Chris väntade med vespa & extrahjälm på Liverpool Station. Vi tutade iväg till hans brors vinbar & restaurang "Vinoteca" på St. John´s Street.  Good heavens, rödbets-soppan var inte av denna värld, så len. Härlig färg på läpparna gav den också. Jamie Oliver kommer visst hit på lunch med jämna mellanrum, så ja, ni hajar nivån : )image256  image257  image258
Upp på vespan igen för en tur till TATE Modern, som ju är inrymt i en gammal elektricitetsfabrik, just intill Thames strand. I den gigantiska turbinhallen står för ca ett halvår framåt den danske konstnären Carsten Höllers jättelika rutschkana, man kan alltså rutscha ned mellan de olika våningarna!  (fullbokad för resten av dagen, till Chris stora lättnad!)

Förstå mig nu rätt, Tate i all ära, men hallå, Magritte, Klein, Picasso, Dalí, Léger, Kandinsky, Matisse.... gäsp, har vi sett dem förr??? (om inte annat så är de sönderexponerade på IKEA...) Visst var det fler än dem representerade i den sju våningar höga museibyggnaden, men är det inte dags att omdefiniera "modern" konst snart?? 

Den temporära huvudutställningen "Gilbert and George" med gigantiska, sprakande verk med anknytning till aktuella teman som terror, var spektakulär, men hade nog berört mig mer om jag hade varit britt och haft förståelse för de interna kopplingarna. Ett för mig nytt och spännande möte var däremot det med konstnären Tacita Deans enkla, dramatiska motiv målade/textade med "krita" på stora "svarta tavlor".  Själva idén är oftast det som rycker tag i mig.

Det allra bästa konstverket, enligt mig, fanns dock allra längst upp, i baren på sjunde våningen: vilken utsikt över Thames, St. Pauls Cathedral och London! En sådan utsikt skulle jag gärna ha från mitt vardagsrum!!!


Underbara glasprismor!

image249image251 Jag gillar ju som ni vet att leta runt i skrymslen och vrår efter fina saker och sånt som kan bli ännu finare...

Nu har jag hittat några riktigt fina prismor från en äldre kristall-krona som jag har använt till fyra olika smyckemodeller (tre olika halsband och så örhängena, med eller utan rosett).

Det finns bara ett fåtal av varje modell, så klicka in till webbshoppen och passa på!
Ha en ljus och härlig helg! (äntligen sommartid!)

Vintage: plastics!

Det är svårt att tala om design på 60- och 70-talet utan att beröra plasten. Dessa tre Second Hand-smycken kommer just från denna tid och passar perfekt till retrolooken! 
image240  image241
image242Halsbandet Monika till den svart-vita looken, en vit skjorta el. klänning. 40 cm långt. Lås: karbinhake och 1,5 cm förlängningskedja i nacken. Pris: 95 kr. (SÅLT)

Armbanden Ingegerd, Gunilla & Eva är tre plast-armband i ljust turkos, lila och mörkblå. 2,3 och 1,5 cm breda. Innermått: 5,5 cm. Pris: 69 kr för alla tre.

Läckra sextiotalsclipsen Lena mäter 3,5 cm i diameter. Pris: 125 kr. (SÅLDA)


Hör av dig till magdalena@m925.se för att beställa eller om du undrar något. Frakt (12 kr) tillkommer. Smyckena finns end. i 1 ex av varje. Först till kvarn!

Specialerbjudande ;)

image233Läste nyligen om en ung man som fick dejta Sienna Miller för 26 000 (kronor eller pund är osäkert). När vi nu ändå är inne på det här med att bjussa på sig själv.. mig kan man nu dejta för 1/100 av priset i kronor : )  Detta specialerbjudande gäller t.om. 2007-03-24. Undrar förresten vad Jude Law tar för en date... funderar starkt på att lägga ett bud där!! Men då kanske jag skulle klä ut mig till barnflicka istället  :o  Trevlig helg!

Utmaning antagen.

Jag har blivit utmanad av Madde att berätta sex saker om mig själv enligt följande spelregler:

Bloggare som blir utmanade ska skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Därefter skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Jag ska alltså bjussa på sex saker som är roliga att veta, men som samtidigt känns lite "safe" att förtälja. Det är väl däri utmaningen ligger, som jag ser det.  Jag gör ett försök:

 

1: Det händer att jag micrar kaffet/teet i koppen upp till tre gånger...

2: Jag har gått kvällskurs i trumspel (trumset).

3: Jag har ett par svarta läderbrallor och när jag har dem på mig känner jag mig oslagbar  : )

4: Jag har varit förälskad (alltså seriöst förälskad!) i först gitarrlärarvikarien och sedan den ordinarie gitarrläraren som kom tillbaka efter vikarien. (OBS! Längesen!)

5: När jag gick i lågstadiet skulle jag vid en skogstur vara gruppledare och "min" grupp hade som uppgift att samla in så många olika småkryp som möjligt i en glasburk som jag ansvarade för. När jag kom hem och höll upp burken för att visa mamma, tappade jag den i stengolvet så att den sprack och alla hundratals småkryp försvann åt alla håll och kanter!

6: Jag sjunger gärna när jag cyklar.

Denna utmaning verkar ha gått runt en del redan, men jag testar att utmana:
Ann-Sofie, Angelica, Maja, Louise, Carro, Linn


Intervjuad!

image238Torsdagen den 12 april får Sverige ett nytt modemagasin vid namn Modette. Ett magasin för nyfikna unga kvinnor, där personlig stil är viktigare än att slaviskt följa trenderna och gatans mode lika viktigt som catwalkens. I redaktionen finns b.la. Kicki Berg (tidigare MTV), Eleonore Nygårds (Ytligheter) och flera andra spännande personer.

I nummer två som utkommer 15:e maj, kommer det att finnas en artikel om uppstickare inom svensk smyckedesign. Gissa vem som kommer vara med i den! Missa inte det!!!


Vårspaning!

Nu är det bara tio dagar kvar tills vi får sommartid! I den vackra vårsolen igår gav jag mig ut på spaning efter vårtecken. Det här var vad jag fann. Vad har ni hittat?

image221 image222.image223 image224
image225 image226 image227 image228
image2301. Knoppande blå blommor, påskliljor & tulipanlådor hos blomsterdamen.
2. Fler cyklar i cykelställen.
3. Sol-lapande par uppe på Skansen Krona
4. Student flyttar ut i gräset
5. Vespa samt cafébesökare ut på trottoarerna 
6. Våren - det spirande hoppets och kärlekens tid
7. Balkongerna börjar fyllas med balkongmöbler

Grymt: Henry Ate.

image216En tidigare kollega till mig, från Sydafrika, gav mig för ett tag sedan en skiva med Sydafrikas största folkrock/indie/ popband: Henry Ate, med grymma tjejen Karma på frontlinjen. 

Debuten "Slap in your face" kom 1996 och den Fantastiska låten "Just" gick rakt upp på topplistorna och blev 2001 utsedd till Sydafrikas bästa låt genom alla tider. Och in i mitt hjärta gick den. Rakt in.

"Hey Mister" hamnade på andraplatsen och deras otroliga debutår avslutades med en turné världen runt med Skunk Anansie.

Två år senare kom album nr 2, med b.la. fantastiska  "One day soon", följt av en turné med ett annat grymt band, Garbage.

Idag är bandet splittrat och Karma som numera är bosatt i USA fortsätter sin musikaliska resa under namnet KARMA. Tag emot detta råd, skruva upp volymen och njut av hela fyra låtar här.

"Banish the black, burn the blue and bury the beige"!

image213Jag vet att många av er som följer med här på bloggen, är väldigt modeintresserade. Här kommer ett filmtips till er!

Citatet i rubriken är hämtat från denna musikalfilm med titeln  "Kär i Paris" från 1957.  "Banish the black..." utbrister modemagasinet Qualitys chefredaktör i extas, medan Audrey Hepburn och Fred Astaire sprider stjärnglans i detta äventyr som utspelas i Paris, förstås, och som fick fyra Oscarsnomineringar på sin tid. 

Inspireras av härliga, inspirerande kreationer, modeller, färger, mönster...  Skön musik och fantastiska dansnummer, dessutom! Finns att hyra på Lovefilm.se (som har gratis testtid i två veckor). Bild från Discshop där man kan köpa den för 99 kr. Tipsa gärna om dina egna "mode-films-favoriter"! 

Maddes halsband.

 

Det är ganska pilligt att såga ut namnhalsband för hand, vilket jag ju gör... Särskilt när de är så långa som Madeleines, som ju dessutom innehåller så många bokstäver med "ihåligheter" (a, d, e och l).

På senare tid har jag därför fått helt nya kriterier på ett favoritnamn... Mitt favvonamn är My  ; )


Mejl från Lotta :)

image194Det är så roligt med den här direktkontakten med kunden! Tack för all respons! Fick ett fint mejl i helgen från Lotta som beställde ett brickhalsband med tre silverbrickor med sina barns namn på.


"Hejsan! Halsbandet kom i dag, och jag är så nöjd!! Det är så fint att jag bara vill titta på det hela tiden......... Planerar att beställa ett likadant till min syster som blir 30 år i sommar. Men än en gång tusen tack!"
Mvh Lotta.

Fortfarande rädd för Frankenstein : )

161028-164Hej allihop!
På tal om Los Angeles... här är hela bilden från en av bilderna i collaget i nedanstående inlägg. Det har kanske inte så mycket med smycken och smyckedesign att göra, men jag kan inte låta bli  : )

Kolla in mitt ansiktsuttryck och kroppsspråk på bilden (och fötterna!)  :D  Vettskrämd, blyg och samtidigt mycket förtjust...! Men gudars vad han tryckte,  Frankenstein, han klämde nästan sönder mig med sina stora labbar!

Universal Studios, Hollywood L.A. Januari 2005.
/kraM

PS: I morgon ska jag luncha med vår söta superbloggerska Sigrid, hon är ju i Göteborg! Det ska bli kul!

RSS 2.0