Fler bilder från ateljén.

image1094 image1096image1095
Nu börjar det arta sig i M925-ateljén!  
 
Det är väldigt skönt att skilja på arbetsplats och  hem, arbetstid och fritid (fast just nu är det inte mycket till fritid)

Nu när spotlightsen har kommit upp i taket i butiksdelen, ser man hur det glimmar av guld- och silverstänk i tapeten (syns visst inte på bilden), det blev väldigt tjusigt och jag tror att stilbrottet mellan det gammaldags stuket kontra de moderna M925-smyckena kommer att bli bra.

Har du förresten lagt märke till hur sned dörr- och fönsterkarmen är? Först tänkte jag använda mig av det och förstärka det, i stället för att försöka dölja det... men jag blir sjösjuk bara jag tittar på karmarna, så det får bli någon slags gardin/skynke i kanske olivgrön sammet eller dyligt, över/längs med dörrkanten...

Vad tror du om det? Du kanske har något annat bra förslag?

Trivsel & livsglädje. Kloka ord från Kristiane.

Trivsel och livsglädje är beroende av två saker:  
Om ditt liv lever upp till dina förväntningar och ditt hälsotillstånd. När du förväxlar dessa två orsaker, är det svårt att skapa trivsel och livsglädje.

image1093Om din livssituation är som du önskar och du ändå inte är lycklig, hjälper det inte att tänka positivt eller gå på självutvecklingskurser. Då kan du uppnå trivsel och livsglädje genom att förbättra ditt hälsotillstånd. Det gör du genom att äta sunt, motionera etc. Positivt tänkande och självutveckling kan motivera dig och få dig att hålla fast vid att göra det, så att du genomför det.

Om ditt hälsotillstånd är bra men ditt liv inte lever upp till dina förväntningar, så blir din trivsel och livsglädje inte större av att äta sunt eller motionera. Tvärtimot kan det öka din frustration, för det är det samma som att ignorera det som verkligen är fel. Då måste du antingen ändra dina förväntningar på livet, så att de passar till det som är, eller gå till handling och förändra din livssituation, skilja dig, gifta dig, flytta, byta arbete etc.

Om du bara handlar utan att göra klart för dig vilka dina faktiska förväntningar är på livet, kommer du förmodligen landa i en liknande situation som den du har idag, efter en kort tid. Så det första steget till förändring, är att förstå vad du verkligen önskar dig av livet.  

Att ärligt svara på  vad du önskar dig av livet, kan vara en stor utmaning. Många av oss är upptagna med att  sätta våra egna behov och önskemål åt sidan, av hänsyn till andra. Det svar som kommer först är ofta det som vi tror att andra förväntar. Djupt i vår kultur finns rädslan för att bli utstött ur gemenskapen, som en rest från gamla samhällen där gemenskap handlade om överlevnad.

Om du vill läsa mer, gå in på aima.dk
kraM!

Bilder från helgen!

image1090image1087image1092image1091 
image1085image1086image1083

Hej igen! Här kommer några bilder från årets julmarknad på Tjolöholms slott, där ju M925 också var med!

Ha en bra måndag!
hälsar Magdalena

Första bilderna från ateljén.

  image1076image1074image1075image1071 
Alltså först av allt: ateljébutiken är så extremt übersäker att jag blir helt nojig av alla säkerhetskoder och dörrkoder och nycklar till galler och kassaskåp och nycklar till kassaskåp inne i kassaskåpet.... Hur ska jag hålla reda på allt det här??? Tre övervakningskameror! Och går jag in och glömmer koda av låset går larmet till en sån där utryckningsstation.... vilket inte känns helt otroligt att det skulle hända... :o

En annan sak: jag f a t t a r inte hur jag har fått plats med alla dessa grejer hemma i lägenheten!! Gudars så många saker det har blivit, verktyg, material, kontorsgrejer, papper och pärmar, utställningsgrejer och jag vet inte allt.

Fåtöljen är den allra första möbeln som jag just burit dit. Äntligen får den komma upp ur min källare! Tycker den passar fint till den tapeten som sitter uppe som fondtapet i "kontorsdelen" och som jag har tänkt att köra vidare på inne i butiksdelen (en vägg). Är den inte helt fantastisk?

Tänkte försöka montera ned alla lysrör och sätta upp spotlights, samt sätta upp resten av tapeten i morgon.


M925 hos Kii.

image1062Butiken Kii i Umeå utsågs 2003 till årets bästa butik. I augusti i år öppnade de sin webbshop med väl valda varumärken i bred prisbild.

Inom kort kommer M925 finnas med i deras sortiment tillsammans med Jenny Hellström, Hope, Stylein, Bric-a-brac, Ida Sjöstedt, Nanso, Maria Westerlind etc.


Dagens goda gärning :)

Igår bidrog  jag med en del i ingående moms till vår gemensamma kassa, dvs. staten... :) Jag cyklade iväg till Drömma Fashion & Vintage i Haga här i Götet, för att slå slag i saken på Camilla Norrback-klänningen nedan, som jag inte kunnat släppa ur tankarna.
image1056 image1057
Jag föll även handlöst för klänningen nedan från Pimpinette, som jag också slog till på.
image1061 image1059
Drömma har en garanterad plats på Magdas kommande Göteborgsguide här på bloggen :)

Hoppas att jag kan skapa en lika fin och inspirerande butik som Lotta har gjort!
Personalen (alltså jag... ) kommer iallfall vara välklädd! :)


Magda reflekterar kring konsumtion.

Överallt tycker jag man kan läsa om hur hemskt det är med den ökade konsumtionen. Man får nästan skämmas för att man är så ytlig och handlar!

Det är klart, det är inte klokt att handla för pengar man inte har (att ta lån för att shoppa) eller om det är ett substitut för något annat man egentligen behöver och saknar i sitt liv. Miljöaspekten och rättvis handel är förstås också faktorer man bör ta hänsyn till.

MEN det finns också en annan dimension som ofta glöms. Konsumtion = tillväxt = välfärd. Varje gång vi köper något gör vi samtidigt samhället en gärning! Hela 25 % av summan vid varje köp är moms: en skatt som är en av de största inkomstkällorna för staten och samhället = sjukhusen, skolorna, socialvården... Om det ska finnas medel att dela ut till våra gemensamt finansierade institutioner och till dem som behöver, är det en förutsättning att det konsumeras.

Dessutom, varje gång vi handlar stimulerar vi ett stort antal arbetstillfällen och arbetsled. 

Så om du har lite över - även efter att ha satt av till de där oundvikliga, oförutsedda kostnaderna, och tycker att det är roligt att kunna kosta på dig något extra, skäms inte för det: var glad att du kan unna dig det just du värdesätter!

M925 öppnar ateljé/butik i Göteborg!!

Kära vänner, jag har hittat en ateljé som funkar! Och M925 flyttar in på torsdag!

Ateljén är på ca 40 kvm och indelad i tre sektioner: en kontorsdel, en lager- och verkstadsdel samt en butiksdel. Adressen är Plantagegatan 13, i Linnéstaden, ett stenkast från där jag bor!

Självklart kommer ni att få följa med i arbetet med att få ateljén och butiken färdig och fin!
Glada hälsningar från Magda!

Glad nyhet till alla Västeråsare!

image1039I mitten på november öppnar Designtorget en butik i Västerås. Där kommer M925 finnas med.

Bästa julklappen: Nyckeln hem till Dig.


Chocolate flavoured love theme.

image1030När den här kaxiga låten (Ice Cream) dyker upp på spelaren, skruvar jag alltid upp volymen.

Hade jag varit DJ hade jag mixat ihop den med Roddans "Do ya think I´m sexy". Liknade attityd och undrar om det inte till och med är exakt samma antal Beats Per Second!!

Testa själv att sjunga Roddans låt till Ice Cream-låten :)

I can give you what u want, I can make your heart beat short, I can make u icecream, we could be a sweat team, melting in your vice dreams, boy.... Ahahaha ahahahaaaaaaaaaaaaaa!


Nya påsar med M925-tryck!

 image1029
För ett år sedan beställde jag 100 st. påsar i taget. Ett par månader senare 200 st per gång. Sedan i våras har det varit 500 st. I fredags fick jag hem en leverans med 2500 påsar med M925-tryck i silver!! (Men okej, de kommer nog att räcka ett tag! :)

Ett  roligt sätt att mäta utvecklingen på!

Välkommen söndagen den 11/11 i Göteborg!

image1010 image1011image1025
image1012image1020image1021image1022

Nästa söndag, den 11/11 mellan 15-18, visar fyra Göteborgsföretagare sina arbeten i Studio Gordon i Majorna, Slottsskogsg. 62, (vagn 9 eller 11 till Ekedal alt. vagn 3 till Mariaplan).

Passa på att göra dina första julklappsinköp eller bara kom och mys i höstmörkret, ta ett glas vin och njut av att träffas. Ta gärna med dig en vän! Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Meddela gärna om du kommer.

Vi som hälsar dig välkommen är:
Mabag/ snygga laptopväskor
Fotograf Hans Svensson
Barn- och ungdomsboksförfattaren Lena Lilleste (Tommy & Flisen-böckerna)
M925 Design/ Silversmycken

samt Cecilia Lindstrand, arrangör.

RSS 2.0