Gotlandsresan!

Vilken helg! Hur spännande och roligt som helst! Det ligger en hel del planering och beräkning inför en flygrutt, navigationsmässigt, meterologiskt... etc etc... Nedan: Piloten Mika kollar in kartan igen och Ulf ser till att flytvästarna är med ifall fötterna skulle bli våta :o

Det här är Mimmi som också var med, hon håller på att ta flygcertifikat och har just klarat hela teoridelen!

Planet, en Cessna. Flygplats: Säve. Jag kan fortf inte fatta att den där lilla snurran där framme, ger planet kraft att lyfta fyra pers genom ett tjockt molntäcke, upp till många tusen metershöjd!!! Det är fasen i mej ofattbart!

Jag var alltså inte helt övertygad om att det skulle gå... Mamma hade skickat med mig ett donationskort...
Så länge vi befann oss under molnen var det skakigt... Skitläskigt helt enkelt. En massa luftgropar som ger den där känslan av fritt fall. INTE roligt. Vi flög över en kyrkogård, hyfsat passande..
"Bara 2 timmar kvar" fick jag till tröst :o

Piloten hittade till slut ett hål i molnen, där vi kunde sticka upp (vi flög i en spiral upp!!) och när vi kom upp på 5-6000 meter blev allt stabilt och helt och hållet njutbart!!Magda flygare till Gotland!


I helgen ska jag ut och flyga, i ett litet enmotorigt Cessna-plan!

Inte över Grand Canyon, som här på bilderna, utan till Gotland!

Jag är rätt nervös. Vädret kan skifta ganska snabbt här i Sverige under hösten och Östersjön är stor...

Det är en kompis´kompis som jag inte har träffat tidigare :o som är piloten. Så bor du i Göteborg, Borås, Jönköping, Aneby, Vimmerby, Västervik och hör nåt brummande uppe i luften imorgon vid lunchtid, så är det nog jag!!

Återkommer på måndag med bilder från turen - och från Visby!
Kram på er och ha en skön helg!


NYHETER: Peace-smycken i M925-tolkning.


Jag tänker att om var och en av oss kan uppnå Peace of mind - kan vi kanske till slut få fred på jorden?
Vi kan i allfall försöka.

Ordet PEACE är gjutit utifrån ett av mig handsågat ex, så halsbandet behöver därför inte kosta mer än 425 kr. 
Längs med halskedjan sitter 4 små peacemärken.

Diggar just nu...

LOVE! By Elin Ruth Sigvardsson & Lars Eriksson.

Klicka på länken och scrolla ned lite. Joina sedan skogspartyt :)Handsågat bokstavshalsband i silver.


Valfri bokstav som sågas för hand. Typsnitt och storlek går att välja fritt.
 Klicka på bilden!


Putsduk 29 kr.

Det enklaste sättet att hålla sina smycken fräscha på, är att gnugga dem med en putsduk.

Nu går det att beställa en sådan i M925-shoppen.
Foundation, fett från huden och lättare oxidering försvinner snabbt och smidigt.

PS: Här kan du läsa mer om skötsel och förvaring av dina smycken.Redan en vecka sedan...


I extas pa Saint Martins.

Halla dar!
Ar i extas. Lar mig en massa nytt. Nya tekniker, nya material. Med en larare med en ganska morbid laggning :)doda spindlar och dockor med blodande ogon och sant dar. Konst ni vet ;)

De ovriga kursdeltagarna ar fran Argentina, Mexiko, Kroatien, Hong Kong, Tokyo. EN enda deltagare ar fran London!

Forsoker knipa hela dagen, for tiden racker inte riktigt till, till allt jag vill testa. Och det dyker upp nya ideer hela tiden. Hur somhelst, maste man sa maste man och da kissar jag pa samma WC som Stella Mc Cartney m fl grandioser som har studerat har pa Saint Martins.

Uppdaterade namnsmycken!* Tjockare brickor - samma pris
* Blockbokstäver eller skrivstil
* Nya och fler berlocker


Hunden. Ett helgon.

Axel Munthe, som jag skrivit om tidigare, älskade hundar.

"Det är lättare att förstå en hund än en människa och lättare att älska den. 

Den ena hundens mentalitet är totalt olik den andras. Den skarpa intelligens som gnistrar i en foxterriers öga, återspeglar en psykisk aktivitet som är vitt skild från den lugna filosofi som lyser i en S:t Bernardshunds eller en gammal fårhunds klara blick. Det finns dumma hundar, ehuru procenttalet är mycket lägre än människans.

På det hela taget är det mycket lätt att förstå hunden och lära att läsa hans tankar. Hunden kan inte förställa sig, kan inte bedraga, kan inte ljuga, därför att han inte kan tala. Hunden är ett helgon. Han är uppriktig och hederlig av naturen.

En hund erkänner villigt sin husbondes överlägsenhet och accepterar hans domar, men han anser sig icke som någon slav. Hans underkastelse är frivillig och han väntar sig att hans små rättigheter skola respekteras.

Han ser upp til sin husbonde som till en gud. Han vet att hans gud kan läsa hans tankar och han vet, att det inte tjänar något till att dölja dem.

Kan han läsa sin guds tankar? Sällskapet för för psykisk forskning må säga vad det vill, men telepati mellan människor har ännu inte blivit bevisad. Men telepati mellan hund och människa har påvisats gång på gång.

Hunden kan läsa sin husbondes tankar, kan förstå hans växlande sinnesstämningar och förutsäga hans beslut. Han förstår av insikt, när man inte vill veta av honom, ligger alldeles stilla i timtal när hans kung arbetar strängt, som kungar ofta göra eller åtminstone borde göra.

Men när hans kung är nedstämd, vet han att hans stund är inne och kommer fram och lägger huvudet i hans knä. Var inte ledsen! Bry dig inte om att alla övergiva dig, jag stannar kvar. Jag skall ersätta alla dina vänner och bekämpa dina fiender!
Kom låt oss gå ut och glömma alltihop!
"

Ur "Boken om San Michele".

Always know...


...that you make me smile.

RSS 2.0