Dopsmycke.

Tiden då man gav bort en kaffesked (man sedan skulle samla på) i doppresent är förbi. Och väl är väl det. Jag har aldrig använt mina.

Skedarna var för fina för att använda till vardags och till barnkalasen var de också för fina. Sen tog den modellen man samlade på slut och de var heller inte riktigt i ens smak längre.

Ett dopmycke är väl ett bra alternativ, tycker jag. Förutom att ha det på sig, kan det vara fint att hänga det över barnets säng, kanske tillsammans med ett foto, en hårlock eller en liten dikt.

Denna lilla silvernalle kan du nu få hos M925 för 295 riksdaler.  Fin som den är eller med två initialer på magen.

Sommartävling!

Ni är så många skönheter därute och bra på att ta bilder är ni också!

Därför utlyser M925 en fototävling där samtliga publicerade bidrag belönas med ett presentkort på 400 kr. Syftet med bilden är att visa hur ditt M925-smycke ser ut när du har det på dig. 

Tänk på:  

1: Bilden/huvudmotivet ska vara skarpt
2: Man ska tydligt se smycket
3: Bilden ska vara inspirerande
4: Smycket brukar oftast framträda bäst om bakgrunden inte är för "stökig"
5: Personens ansikte får gärna synas

En liten jury på ett par personer kommer att ta ställning till vilka bilder som publiceras på hemsidan och bloggen. Du får skicka in hur många bilder du vill. Mejla bilden/bilderna (jpg-format) till magdalena@m925.se. Vi vill ha ditt bidrag senast den 1 augusti.

Sprid gärna vidare!

Spanska utflyktstips!

Gamla fiskebyn Villa Joyosa ligger ca 3 mil norr om Alicante och kallas för "Den färgglada byn". Ordagrant betyder namnet dock "Byn med de glada invånarna". Kanske är de glada för att den är så färggrann, i annat fall har de all anledning att vara glada för den fina stranden, med tanke på att Spanien har 320 soldagar om året.

I Villa Joyosa ligger även en chokladfabrik (Valör) och ett chokladmuseum :)


Ytterligare någon mil norrut längs Costa Blanca-kusten, ligger en kanske ännu finare liten by. Som är helt vit. Lägg namnet på minnet: Altea.

Bergen åt ena hållet och Medelhavet åt andra. Vyer man gärna suger på ett tag...

Upp för vitkalkade gränder mot torget vid kyrkan med det mosaikblå taket. Där kan man sitta sen hela eftermiddagen och njuta...


 ...annars finns det många små mysiga butiker, gallerier och restauranger med långbord i smala, stenlagda gränder och tjusigaste tavernor med terasser ut mot vyerna.

Altea har också en lång strand, ingen sand dock, utan stenar. Samt hamn och strandpromenad att strosa längsmed.
How to:

Klicka hem en flygbiljett till Alicante på Ryanair.com (köpte just en Tur och Retur i slutet på augusti för 521 kr inkl. skatter!) Smidigt och billigt att hyra bil, bra vägar och skyltar. Kör väg N332 längs kusten norrut. Följ bara skyltarna, lätt som en plätt :)

Länkar: http://www.alicanteturismo.com/
Googla vidare på alicante+hotell så får du många uppslag... eller varför inte hyra en egen lägenhet/hus, det finns många att välja mellan längs Costa Blanca. Kolla in http://www.blocket.se/


Mmmedelhavet!

Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar på Costa Blanca i Spanien.

Timingen var optimal. Det blåste och regnade när jag sprang ut från Avgångshallen (bild 1) och hamnade några timmar senare bland hibiskus, kaktusar och palmer. Badtanter och badvakter. 

 
 


Det första jag gjorde när jag kom hem?? - Bokade en ny resa!

Imorgon får du följa med på utflykt till den mysiga byn Altea, här på bloggen. Fint resetips till pittoreska gränder och sagolika utsiker. Lite praktisk how-to-info får du då också.
 
 
 
 
 
 
 

Glad Midsommar!

 
Glad midsommar du bästa läsare och kund! Berätta gärna sen om du drömde nåt mysigt... Jag ska verkligen försöka! Drömma alltså :)

M925 i golftidningen Red Tee.

I nya numret (juninumret) av golftidningen Red Tee är golfbollshalsbandet från M925 med!

Julia Sölvers fina bild på golfbollen som är i massivt silver, fick en stor och fin plats i tidningen. Värt att firas :D

Om du är en golffantast, spana in Golfsmyckena som finns i webbshoppen. Perfekta presenter till golfaren som har allt!

Förgyllda namnhalsband.

 
Nu har M925 den äran att kunna erbjuda namnhalsband i gulddoublé, dvs. förgyllt silver. Även din egen namnteckning kan du få förevigad i guld! Mer info/beställ på hemsidan www.m925.se.

För ett tag sedan kom en älva-lik ung kvinna i långt, långt ljust hår in i butiken och beställde halsbandet ovan till vänster, i sin egen handstil, som hon ska bära på sitt bröllop. Marc är hennes blivande make. Romantiskt, eller hur?!


Svenska Flaggans Dag.

Ha en härlig, ledig 6:e juni, kära kund och läsare!

På grund av det osedvanligt vackra vädret är M925-butiken på Plantagegatan i Göteborg stängd i morgon, lördag. Det gäller att passa på :)

Varma hälsningar Magdalena & M925

Vardagar= dagar man glömmer?

Denna kanonfina helg har jag b.la. planterat en krusbärsbuske på landet, ätit rabarberpaj och glass och börjat läsa en bok som heter Jag har kokat 200.000 potatisar - men kan inte erinra mig om en enda av dessa, av ståupp-komikern Lasse Eriksson.

Boken handlar om vardagar. Författaren menar att vi generellt glömmer bort 95% av alla våra dagar. Det är med andra ord bara 5% av vårt liv som vi minns och kommer att minnas!

Vissa kanske tycker att det räcker med att minnas 5 % av livet och blir lugna av vardagens rutiner. Andra blir rastlösa och längtar efter att känna "livets storhet, vill ut i världsrymden, bort från futtigheter och in i evighetens salar där livet är mäktigt, storslaget och intressant." (Citat av Eriksson, fint skrivet tycker jag).

Hur ska man då öka andelen minnesvärda dagar?
a) Man livar upp i minnet redan levda (var)dagar.
b) Ser till att varje dag (eller i allafall fler dagar) blir en minnesvärd dag. 

Som en viss vis-sångerska i Götlaborg en gång sjöng hemma på soffkanten :)
"Vardagens plikter kan göras till dikter!"


RSS 2.0