Glöm det där med äpplet.

Läs 3 kapitel om dagen i Ernst Billgrens "Vad är konst? Och hundra andra jätteviktiga frågor" i stället!

Själslig spis på Wanås utställningar.

 
I helgen trotsade jag regnet och åkte iväg till Wanås för själslig spis och nya perspektiv. 

Wanås ligger utanför Broby, som ligger utanför Kniplinge, som ligger utanför Kristianstad, som ligger... Ja, i norra Skåne. På Wanås slott hålls sedan 1987 utställningar i gårdshusen och kanske framförallt i slottsparken:  idébaserade installationer.

Ovan ser du två bidrag till årets tema Footprints, av finskan Tea Mäkipää. Här en iscensättelse av den osynliga och sköra grund som det moderna västerländska samhället vilar på.

Till vänster ser du det kanske mest omtalade verket "Flygande trädgårdar", av argentinaren Sararaceno, arkitekt och sen konstnär. Han jobbar med ett projekt där vi människor skulle kunna flytta upp våra bosättningar i luften, för att låta jorden och dess resurser vila :o

Nedan ser du min favoritinstallation (fasta utställningen). Ann-Sofie Sidén har skapat en hukande, njutande kisserska, som då och då blir en fontän. Från sin väl valda plats vid kanten av sjön framför slottet, sitter hon och njuter - som en ödmjuk kontrast till de jättelika manliga fontänstatyer som maktlystet pissar in sina revir i urbana miljöer...

Min första semesterdag. Payback time.


Så är det sagt: tjänster och gentjänster.
Igår började jag min semester med att spika garagetak hos  L som har hjälpt mig väldigt mycket med diverse praktiska åtgäder i ateljén och butiken.

Eftersom jag har ännu fler grejer som jag behöver hjälp med, tänkte jag spika ihop en liten buffert, så att säga. Så att jag ligger på plus... Men först ska jag ut och bada :)

Gåshud.

här


Semestertider på g!

15 juli - 5 augusti kommer M925-butiken på Plantagegatan i Göteborg att ha sommarstängt.

Webbshoppen är förstås öppen som vanligt under sommaren och din beställning kommer att behandlas i vecka 33. Leverans sker i vecka 33-34.

Beställningar gjorda fram till den 14 juli kommer att levereras innan semestern!

Ha nu en riktigt avkopplande sommar, kära M925-vänner!

Skön helg!


Ha en skön helg, bästa läsare och kund!

Får äntligen vara i fred.


Hur mycket kan en människa ta?


RSS 2.0