Gula leken.

Ibland blir det liite småtråkigt att äta lunch på egen hand. Ibland lyckas jag få tag i lunchsällskap. Men icke idag.

Därför roade jag mig med en liten lek efter att den sista Sushi-biten slunkit ned.

I natt drömde jag om färgen gul. Därför: första gul-klädda person bestämde jag mig för att följa efter. När/om jag skulle tappa den gulklädde personen ur sikte, gäller det att haka på en annan guling.

Det tog ett tag innan någon gulklädd dök upp. Höll på att byta färg när en kvinna i gula byxor kom gående, en dam med gul väska och en pojke på gul cykel, samtidigt. Hmm. Jag valde de gula byxorna.

Efter att jag följt efter gulabyxorna längs Linnégatan, stannade hon för att kolla sin mobil. Det blev lite dumt där, jag blev liksom tvungen att gå om henne... Men jag slank över på andra sidan gatan, kollade i några skyltfönster - och sen var hon före mig igen.

Nästa övergångsställe korsade jag tillbaka till hennes sida  - men strax därefter gick hon över gatan. Jag gick efter. Då ångrade hon sig plötsligt, och vände om 360 grader... När jag nu gjorde samma manöver, kändes det lite lite som att hon lade märke till mig. Men jag hakade på igen.

In på Plantagegatan, ned Nordhemsgatan, förbi Saluhallen, in på Andra Långgatan. Jag hade hoppats på att jag skulle få se nått nytt på detta sätt... Vänster upp på Värmlandsgatan - det visade sig att kvinnan i de gula byxorna var på väg hem - till huset mitt emot mitt!

Kanske är det så, alla vägar bär hem till en själv. Fast det kan gå i kringelikrokar.
Och nu vet jag vem min granne är.