Storleksguide för ringar: Så mäter du ditt ringmått.

De flesta ringar hos M925 Design har en justerbar eller öppen lösning, så att du själv kan justera storleken beroende på vilket finger du vill ha ringen på, årstid, graviditet etc.

Ska du beställa en ring vars storlek inte är justerbar är det viktigt att du anger rätt ringstorlek. Det kan vara lite knepigt att mäta sin egen ringstorlek. Vi erbjuder ringmätare i plast kostnadsfritt, men det allra bästa är om du personligen besöker M925 Design eller någon annan silver- eller guldsmed för att få ditt exakt ringmått uppmätt med specifika mätinstrument i metall.

Om du ska mäta ditt ringmått själv, är det bra om du mäter den på flera olika sätt, så att du ser att måtten överensstämmer.

Att tänka på:
Ringen ska sitta bekvämt, dvs. inte sitta för hårt, men heller inte för löst, då den kan åka av.

Man är lite större över knogarna, vissa mer än andra, så du kanske kommer att behöva använda tvål för att få av och på dig ringen över knogen.

Man kan mäta ringstorleken genom att antingen mäta omkretsen - eller diametern.

Ringstorleken kan kännas olika beroende på om ringen har en välvd eller rak insida, vilket är bra att tänka på. Ringar i tjockt material känns trängre liksom ringar som är bredare i 5 mm, varför man behöver gå upp en halv storlek om du vill ha en bred ring och, eller en tjock ring.

När du mäter ditt finger måste du ha i åtanke att fingrarnas storlek kan vara lite olika i storlek under dagen samt beroende på årstid. Därför är det bra om du mäter storleken under olika tidpunkter på dagen för att få ett så säkert resultat som möjligt.


Metoder för att mäta sin ringstorlek (metod 1-4 är de säkraste, men mät gärna med flera metoder för att säkerställa resultatet):
1: Besök M925 Design på Plantagegatan 13, 413 05 Göteborg (Linnéstaden)
2: Uppsök en lokal silversmed eller guldsmed nära dig.
3: Beställ ett ringmått i plast - mejla Magdalena@m925 så får du ett ringmått hemskickat till dig kostnadsfritt.
4: Mät en ring du har hemma som passar med ett skjutmått (du mäter då diametern)
5: Mät en ring du har hemma som passar med ett måttband (du mäter då omkretsen
6: Lägg en pappersremsa i den bredd du vill ha runt ringen, markera med en penna var du ska klippa. Klipp och mät remsan.
 

Kommentera här: