Masterpiece från M925 Design blir staty i Göteborg.


Nu har Göteborgs kommun bestämt sig för vad som ska pryda den nya rondellen vid Linnéplatsen, Göteborg. Det är en liten och extremt lokal kreatör som valts, vilket vi tycker är väldigt roligt, säger Börje Magnusson vid kommunens kulturförvaltning.

Motivationen lyder som följer: "Ringen Masterpiece är helt enkelt ett mästerverk. Skulpturen kommer att sprida glädje med sin lekfulla skönhet och även lite lyx och glamour till området. Den blir som en port till Slottskogen, denna oas och mycket speciella plats, mitt i stan."

Skulpturen är ytterligare ett steg i förnyelsen och moderniseringen av stadsdelen Linnéstaden, där skulpturens upphovskvinna Magdalena Johnson, M925 Design, både bor och verkar.

Ringen har gjutits i skala 1:150, är således hela 3 meter hög och kommer att stå i ett hav av vitsippor, vilket  Magdalena själv har fått bestämma. "Vitsippor är för mig den absoluta symbolen för inte bara våren, utan även för livets mirakel", säger hon. "Och visst är det ett mirakel att min ring nu har blivit en skulptur mitt i självaste Göteborg!"

Skulpturen är i skrivande stund på väg att lastas från gjuteriet till Linnéplatsen.
 

Kommentarer:

1 Ellie:

Äntligen har Göteborg förstått att man har en stor smyckekonstnär ! Grattis!

2 Magda:

Eller hur!! :)

Kommentera här: