Om att utvecklas.

image980På mitt nattduksbord ligger en bok som jag läser ett kapitel i då och då. "Att välja glädje" av Kay Pollak. Texten nedan handlar om att utvecklas. Den tycker jag är värd att spridas vidare.


"Jag går gatan ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag ramlar i. Jag är förlorad. Jag är hopplös. Det är inte mitt fel. Det tar en evighet att finna vägen ut.

Jag går gatan ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag låtsas att jag inte ser det. Jag faller ner igen. Jag kan inte tro att det är samma plats! Men det är inte mitt fel. Det tar fortfarande lång tid att komma ut.

Jag går gatan ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag ser att det är där. Jag ramlar fortfarande i: det är en vana. Mina ögon är öppna. Jag vet var jag är. Det är mitt fel. Jag kommer ur det omedelbart.

Jag går samma gata ner. Det finns ett djupt hål i trottoaren. Jag går vid sidan av hålet.
Jag tar en annan gata."

Fortsatt trevlig helg,
Magdalena

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Gillade verkligen texten, kanske ska checka in boken också. :)
Ha det fint. Och en stor trött kram från en trött Ann-Sofie som gör sin 13:e dag (av 14) på jobbet. Huhu.

2007-10-21 @ 21:22:43
URL: http://www.nogg.se/thelatestthoughts
Postat av: Daniel

Har läst den i något annat sammanhang. Vardagsvisdom! Egentligen så självklart, men ändå så gör man ju nästan lika dumma saker i sin egen vardag.

Ett annat uttryck från företagsvärlden men på samma tema:

Vad är ett döende företags sista ord? "Det har vi aldrig gjort förut!"

2007-10-23 @ 14:32:51
Postat av: Magdalena

Öhhh, nu hänger jag inte riktigt med i ditt resonemang här... Tror att man ska se texten i ett lite bredare perspektiv... lite mer symboliskt... :)

2007-10-23 @ 17:52:32
URL: http://www.m925.se
Postat av: Daniel

Jo, jag vet Magda. Associerade lite fritt bara. Å andra sidan bygger väl de flesta stora övergripande linjerna i ens liv i de små, vardagliga valen man gör... ;-)

2007-10-23 @ 22:00:12
Postat av: Carolina

Har även jag läst boken och gillar den. Men har haft möjligheten att lyssna på honom ett flertal gånger och det var udda!

2007-10-25 @ 19:44:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0